De beste VPN appene til iPhone

De beste VPN apper for iPhone.

I denne artikkelen vil vi forklare deg hvilken VPN apper vi synes er best for iPhone. I vurderingen har vi lagt vekt på en rekke momenter. Først og fremst har vi lagt vekt på hvilken VPN som er best i bruk for iPhone og iOS sine operativsystemer. hvilken VPN leverandør som har den beste appen til iPhone blir derfor naturligvis en viktig faktor.

Videre har vi lagt ved på generelle momenter som pris, kundeservice, antall servere, hastighet, tilgjengelighet, brukervennlighet og andre sentrale momenter. Vi vil komme tilbake til alt dette senere. Hvis du vil lese mer generelt om VPN kan du gjøre dette i denne artikkelen.

Våre 5 anbefalte VPN tjenester

Aller først har vi laget en liste over de 5 VPN leverandørene vi synes fungerer best for iPhone for øyeblikket. Dette er bare noen få av det store utvalget av VPN tjenester som finnes for øyeblikket. Heldigvis trenger man bare en, slik at det kan være enklest å bare forholde seg til de vi presenterer her.

Vi kan anbefale mange forskjellige VPN leverandører for bruk til iPhone. Vår favoritt er imidlertid ExpressVPN. Hovedgrunnen til dette er fordi brukervennligheten til ExpressVPN for iPhone er veldig god.

Appen er utrolig enkel å bruke, og ser veldig bra ut. Du kan se hvordan hovedmenyen ser ut for iPhone nedenfor. Du kan velge mellom et kart over de forskjellige landene, eller så kan du velge en liste hvor du kan bare scrolle nedover for å finne det landet du ønsker. Slik sett fungerer det veldig enkelt å bruke VPN tjenesten på iPhone. Dersom du bruker Android så fungerer tjenesten forøvrig like bra på dette operativsystemet.

Tjenesten er veldig enkel å installere. Det er kun å gå inn på Apple Store og finne ExpressVPN appen og laste den ned. Deretter er det å registrere seg, og så kan du begynne å bruke appen.

Brukervennligheten og den gode tilpasningen til iPhone er derfor hovedgrunnen til at vi har valgt ExpressVPN som beste VPN for iOS. Men det er også flere andre fordeler med ExpressVPN.

For det første har ExpressVPN over 3000 servere. Dette er ekstremt mange for en VPN tilbyder og absolutt flest av de VPN tilbyderne vi har sett. Dette gir deg en mulighet til å koble deg til uttallige servere rundt omkring i verden. ExpressVPN har også mange servere i Norden, flere i Norge, Danmark, Sverige og Finland.

I tillegg til å ha en rekke servere har også ExpressVPN tilgang til over 94 land. Dette gir deg en rekke muligheter.

Leverandøren tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti. Når det kommer til pris er ikke ExpressVPN den aller mest rimelige VPN leverandøren. Et månedsabonnement koster i underkant av 100 kroner. Du kan finne betalte VPN leverandører til omkring 60 kroner. Imidlertid er det verdt å betale litt ekstra for å få den tjenesten som leverandøren tilbyr. Med pengene tilbake garantien er du uansett sikker på at du kan få tilbake pengene dersom du ikke er fornøyd med tjenesten og vil angre kjøpet.

ExpressVPN har også veldig god kunderservice, i alle fall den kundeservicen vi kontaktet. Vi hadde et problem når vi skulle se amerikansk Netflix med VPN leverandøren, men da fant kundeservice en VPN server som man kunne bruke til dette, og dette fungerte veldig fint.

Oppsumert er dermed ExpressVPN en god løsning dersom du primært ønsker å bruke VPN til iPhone. Tjenesten er enkel å installere og benytte seg av, og appen fungerer godt på iPhone sitt operativsystem. Under kan du se en Youtube video om hvordan du installerer ExpressVPN på iOS sine operativsystemer. Videre vil vi nevne andre VPN leverandører som også er gode til å bruke på iOS sine systemer.

NordVPN

Det finnes også mange andre VPN leverandører som fungerer bra på iPhone dersom du ikke ønsker å benytte deg av ExpressVPN. Blandt våre absolutte favoritter finner du NordVPN og PrivateVPN.

NordVPN er også en klar utfordrer til ExpressVPN. Tjenesten er anbefalt som nr. 1 av mange VPN tilbydere av flere grunner. NordVPN leverer på et solid nivå med raske servere over hele verden.

NordVPN på Mac

VPN leverandøren har over 4300 servere i over 60 land. Dette er endel mindre enn ExpressVPN hva gjelder land, men det er mer enn nok for de fleste brukere. Når det kommer til antall servere har da NordVPN endel flere enn Express. Tilbudet for Norden er sånn cirka likt hva gjelder NordVPN og ExpressVPN.

NordVPN er allment kjent som en av de beste VPN tjenestene for Netflix, og legger sin lit til å alltid ligge et steg foran Netflix med tanke på blokkerte servere. NordVPN er også god til å bruke dersom du vil se norsk TV i Spania.

NordVPN tilbyr også en politikk om ingen loggføring, hvilket naturligvis er viktig. Hvis ikke ville jo ikke trafikken din vært privat. Dette er ofte en stor forskjell mellom gratis og betalte VPN leverandører.

Når det kommer til pris er NordVPN en av de aller dyreste VPN tjenestene. Leverandøren forsvarer prisen med at de yter en veldig god tjeneste, og dette kommer de til en viss grad unna med. Slikt som ExpressVPN kan NordVPN ta seg noe mer betalt enn de litt dårligere VPN tjenestene og likevel kunne argumentere for at det er verdt den ekstra prisen. Slik som ExpressVPN tilbyr også NordVPN 30 dagers pengene tilbake garanti, slik at du egentlig ikke løper noen risiko. Er du ikke fornøyd kan du bare få pengene tilbake og velge en annen leverandør (eller ingen).

NordVPN er dermed et godt alternativ for iOS og du vil nok bli svært godt fornøyd med denne tjenesten dersom du går for dette alternativet.

PrivateVPN

Et annet godt alternativ er PrivateVPN. Dette er en relativt nykomling i forhold til NordVPN og ExpressVPN.

PrivateVPN er basert i Sverige og ble startet for et par år siden av noen svenske ildsjeler. I løpet av noen få år har tjenesten rukket å vokse seg veldig stor, og har nå utallige brukere over hele verden.

PrivateVPN har endel færre servere enn de aller største VPN tjenestene, og har heller ikke tilgang til like mange land. Likevel synes vi den er en habil tjeneste, særlig for bruk til iPhone.

Appen er relativt enkel å bruke og fungerer raskt og er relativt pålitelig. Et klart minus ved privateVPN er imidlertid at vi opplevde at hele VPN tjenesten var nede i over en time. Kundeservice forsikret oss imidlertid om at dette ikke skulle skje igjen, men uansett er det et klart minus fra vår side.

Det som trekker PrivateVPN særlig opp i testen vår er den gunstige prisen og den 30 dagers pengene tilbake garantien.

PrivateVPN er relativt mye billigere enn de aller dyreste VPN leverandørene, og du får relativt mye for prisen. På den annen side er det kanskje vært å betale litt ekstra for å få de aller beste VPN tjenestene.

Det finnes ekstremt mange VPN leverandører med gode tjenester for iPhone

Alt i alt er vi greit fornøyd med PrivateVPN. Vi kan anbefale tjenesten for bruk i Norden og nordiske servere. Men skal du for eksempel bruke tjenesten til å se Amerikansk Netflix ville vi kanskje heller anbefalt ExpressVPN eller NordVPN. Se øvrig beste gratis VPN for Netflix her.

Hva er fordelene ved med VPN på iPhone?

Nå som vi har gått gjennom våre favoritt leverandører for iPhone og iOS sine operativsystemer kan vi forklare litt om hva du kan oppnå ved å bruke en VPN leverandør.

Det er mange fordeler ved å bruke en VPN leverandør og vi skal oppsumere de viktigste her.

Dette er et bilde av hvordan NordVPN ser ut på en mobil..

1. Økt sikkerhet

Kanskje den aller største grunnen til at mennesker bruker VPN er for å øke sin egen sikkerhet. I mange land er det frykt for at myndighetene skal overvåke sine borgeres trafikk på internett. i slike tilfeller er det veldig greit å kunne bruke en VPN leverandør for å holde seg anonym.

I andre tilfeller vil en VPN leverandør være veldig grei hvis man for eksempel skal bruke VPN til torrenting eller andre liknende formål. Da kan du både beskytte deg mot hackere og unngå å risikere å bli bøtelagt. VPN har dessverre også blitt brukt av mennesker som ønsker å begå kriminell aktivitet, for eksempel ved å bruke det mørke nettet.

2. Omgå geoblokkering

Dette er den andre hovedgrunnen til at mennesker bruker en VPN. Man kan dele denne inn i to hovedgrupper. Den første gruppen er de som ønsker å få en IP adresse i et land, og den andre gruppen er de som ønsker å ikke ha en IP adresse i et spesielt land.

Vi kan ta den første gruppen først. Hvis du for eksempel befinner deg i Canada og ønsker å se på NRK vil du få problemer med dette. Dette er fordi NRK har rettighetsbegrensninger som tilsier at du bare kan se NRK med en norsk IP adresse. Derfor vil du ikke kunne se NRK Nett TV på datamaskinen din i utlandet.

Det du da relativt enkelt kan gjøre er å laste ned et VPN program og koble deg til en norsk server. Da vil du få en norsk IP adresse og NRK vil da tro du er i Norge. Da vil du kunne se NRK i utlandet. Det samme konseptet gjelder for svensker som vil se SVT eller briter som vil se BBC iPlayer.

Den andre gruppen er de som bare ønsker å ikke ha IP adressen i det landet de bor i. Det kan være flere grunner til dette. For eksempel i Russland, Kina og Iran har myndighetene blokkert flere nettsider. Den eneste måten å få tilgang til disse nettsidene er da ved å bruke en VPN leverandør som gir deg en IP adresse i et annet land slik at du da kan se nettsidene ubegrenset. Er du for eksempel i Kina kan du bruke VPN på iPhonen din slik at du får en norsk IP adresse, og da vil du naturligvis kunne bruke tjenester som facebook, youtube og liknende.

Det finnes også andre gode grunner for å bruke en VPN tjeneste, men dette er da de aller viktigste.

Kan jeg få gratis VPN programmer?

På denne siden anbefaler vi bare betalte VPN programmer for iPhone. Grunnen til dette er at gratisprogrammene som oftest er relativt dårlige, og dette gjelder særlig for iPhone og iOS sine operativsystemer. De færreste gratisprogrammene har engang egne apper til iPhone, og disse fungerer etter vår erfaring sjelden veldig bra. Du kan imidlertid prøve dette om du ønsker det, du har jo ingenting å tape.

Hovedgrunnene til at vi som oftest anbefaler betalte VPN programmer er på grunn av hastighet og trygghet. Mange gratisproggrammer har et litt frynsete rykte hva gjelder loggføringspolitikk. Alle de betalte programmene tilbyr en politikk om null loggføring. Dette innebærer at de ikke loggfører noe av internettbruken din. Det har på den anden side gått rykter om at gratisprogrammene ikke håndhever dette like strengt.

De fleste gratisprogrammene har også veldig få servere og dårlig hastighet. Dette kan føre til mange irritasjonsmomenter ved VPN bruk til iPhone, da programmeringen kan være relativt intrikat og gratisprogrammene er ofte dårlig programmert. Den dårlige hastigheten kan også føre til at det blir veldig vanskelig å streame eller spille spill på iOS sine systemer.

En annen hovedgrunn til at vi anbefaler de betalte VPN programmene er fordi de tilbyr en 30 dagers pengene tilbake garanti. Dette betyr at du i realiteten ikke løper noen risiko. Du kan jo bare be om pengene tilbake om du ikke er fornøyd, og i realiteten vil tjenesten da ha vært gratis.

Hva skal jeg se etter i en VPN?

Det finnes utallige andre VPN leverandører der ute en de vi har presentert i denne artikkelen. De fleste betalte VPN leverandørene fungerer egentlig ganske likt, og det er ikke slik at det er enorm kvalitetsforskjell. Vi kan derfor si litt om hvilke faktorer du burde se etter dersom du ønsker å lete etter andre VPN tjenester enn de vi har presentert i denne artikkelen. Du har for eksempel også annerkjente leverandører som PIA, CyberGhost og Norton VPN som også er gode alternativer.

1. Servere og antall tilgjengelige land

Dette er en faktor vi setter veldig høyt, fordi det ofte sier noe om kvaliteten på VPN leverandøren. Jo flere servere og antall tilgjengelige land VPN leverandøren kan tilby, jo større og mer robust vil VPN tjenesten som oftest være. Det er også ofte sånn at de som har flere serverer også er mer ressurssterke. Jo flere servere enn VPN leverandør har jo mindre sjanse er det for at alle serverne er blokkert til den tjenesten du ønsker å benytte deg av,

2. Appdesign og brukervennlighet

Da denne anmeldelsen dreier seg om bruk av VPN til iPhone vil appdesignet og brukervennligheten på VPN leverandøren på iOS sine operativsystemer være et særlig viktig vurderingsmoment. Du burde spesifikt lese brukeranmeldelser som sier noe om hvor god appen er for både iPhone og Ipad, da dette sier veldig mye om VPN leverandøren.

3. Hastighet

Hastigheten er nøvendigvis ekstremt viktig ved bruk av en VPN. All VPN bruk vil som oftest føre til at internettet på enheten din går noe tregere, da all trafikk vil gå gjennom en ekstern server. Det kan imidlertid være stor forskjell på hvor mye saktere hastigheten vil være. Fra de beste VPN leverandørene som nesten ikke reduserer hastigheten noe til de dårligste VPN leverandørene som nærmest gjør internett umulig å bruke. En tommelfingerregel er ofte at jo flere servere VPN tjenesten har, jo raskere vil VPN leverandøren være. Dermed vil for eksempel tjenester som NordVPN og ExpressVPN ha god hastighet. Men selvfølgelig vil også kvaliteten på serveren også spille en viktig rolle. Hastighet vil for eksempel være særlig viktig dersom du vil se se NRK i utlandet.

4. Anmeldelser og brukerkommentarer

Dette vil også naturligvis være en viktig faktor. Særlig vil kommentarer fra brukere være et viktig vurderingsmoment. Her vil du se hva brukerne klager på og da vil du også ofte se hva som er det største problemet til den aktuelle VPN leverandøren.

5. Din spesifikke bruk.

Det er viktig at du ser etter VPN i forhold til ditt spesifikke bruk. Vi har allerede kommentert at du må se på VPN programmer som er tilpasset iPhone. Men dette er ikke nok. Du må også vurdere hvorfor du skal bruke VPN til iPhone og iOS. Dersom du for eksempel bare vil ha bedre sikkerhet er det viktig at du velger en VPN leverandør som kan tilby god kryptering, beskyttelse mot hackere og ingen loggføring. Dersom du for eksempel vil bruke en VPN til å se på norsk TV i utlandet, er det viktig at du finner en VPN leverandør som kan tilby rask hastighet og servere i Norge slik at du kan få norsk IP adresse.

6. Øvrige momenter

Det er naturligvis mange andre momenter som er viktige. Prisen vil være et viktig moment, og også om tjenesten tilbyr en 30 dagers pengene tilbake garanti. Dette vil naturligvis si mye om hvor mye tro de har på sitt eget produkt.

Andre viktige momenter er kundeservice og generell mulighet for veiledning. De fleste VPN leverandører har 24/7 kundeservice og dette burde man kunne forvente av nådagens VPN tjenester.

I mange tilfeller vil du også kunne se ut fra magefølelsen hvor seriøs VPN tilbyderen er. Unngå VPN leverandører som ser ut som de er helt nyoppstartet eller ser ut til å tilby en altfor god tjeneste gratis.