5 Beste VPN apper for Android

Mange VPN-tjenester har egne apper til Android

Her vil vi skrive om hvilken VPN leverandør vi liker best for Android. I denne vurderingen vil vi vektlegge sterkt hvor bra Android appen er, og hvordan VPN leverandørene fungerer generelt sammen med Android sitt operativsystem. Andre momenter vil være antall servere og tilgjengelige land, brukervennlighet, kundeservice, hastighet, sikkerhet og personvern og liknende momenter

Aller først vil vi si hvilken VPN vi liker best for Android, før vi vil skrive litt generelt om Android og vurdere ulike VPN leverandører i forhold til hvor bra de fungerer på Android.

Våre 5 anbefalte VPN tjenester

Dette er de 5 VPN tjenestene vi synes fungerer best for Android. Det er ekstremt mange VPN leverandører der ute, sannsynligvis over 100, men dette er altså de mest populære VPN tjenestene for Norge. NordVPN tar en knepen seier foran CyberGhost og ExpressVPN.

Det er mange VPN leverandører vi synes fungerer bra for Android. VPN leverandørene har holdt på såppass lenge at de har rukket å perfeksjonere appene sine både for iPhone og for Android. Dette betyr at du som oftest kan bruke alle VPN programmer på alle enheter, det være seg Android, iPhone, Ipad, Linux og så videre. Vi synes imidlertid NordVPN kommer aller best ut i testen vår. Det er flere grunner til dette. NordVPN er basert i Panama hvilket gjør at leverandøren ligger utenfor EU og USA jurisdiksjon. Dette innebærer ta leverandøren kan tilby en garanti om ingen loggføring.

Dette innebærer at du kan være sikker på at ingen sporer trafikkbevegelsen din på nett. Dette har tidligere vært et problem for enkelte VPN tilbydere, særlig gratistilbyderne, som har hatt rykte på seg for å lagre og selge informasjon om brukerne sine. Dette er naturligvis helt uholdbart. Så NordVPN fungerer altså bra for deg som vil bruke VPN for å oppnå en bedre anonymitet og trygghet. Det vi liker særlig bra i forhold til Android er at NordVPN appen ser og fungerer veldig bra på Android sitt operativsystem. Dette har vi særlig vektlagt i testen vår. Nedenfor på bildet kan de se hvordan appen ser ut på HTC.

Du kan enten velge servere ut fra et verdenskart slik som på bildet, eller så kan du velge servere og land ut fra en liste. Begge deler fungerer like bra. Appen ser lik ut på andre Androidtelefoner som for eksempel Huawei. NordVPN har over 4300 servere i over 60 land. Antall land atskiller seg ikke noe særlig fra andre VPN tilbydere. NordVPN tilbyr faktisk mindre land enn konkurrenter som Hide My Ass og ExpressVPN. Til gjengjeld har NordVPN de aller viktigste landene på sin liste, slik at dette ikke utgjør noe stort minus. Vil du lese mer om hva VPN er kan du gjøre dette i denne artikkelen.

Mer om NordVPN

Når det kommer til antall servere får NordVPN et stort pluss. Over 4300 servere er det klart meste i vår test, og muligens også aller mest av alle VPN tilbyderne.

Dette gjør at NordVPN har ekstremt lav nedetid. Fungerer ikke en server er det bare å velge fra en av de andre. NordVPN får naturligvis et sterkt pluss for dette

Android sin hovedlogo

NordVPN hører til en av de betalte VPN tjenestene hvilket betyr at du må bla opp en liten penge for å benytte deg av tjenesten. Du kan lese mer om betalte vs gratistjenester nedenfor. NordVPN er ikke blant de billigste, men heller ikke blant de dyreste.

For i underkant av 100 kr får du et månedsabonnoment. Men binder du deg for en lengre periode blir prisen vesentlig billigere. Da kan det komme ned til 30 kr i måndeden. Tjenesten tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti hvilket innebærer at du kan få pengene tilbake ubetinget dersom du ikke er fornøyd med tjenesten.

Vi opplevde også kundeservicen til NordVPN som veldig god. Leverandøren har kundeservice 24/7, men dette har også alle de andre VPN leverandørene. Samlet sett er vi derfor svært fornøyd med NordVPN til Android, og vi vil derfor anbefale NordVPN til alle som ønsker å benytte VPN på Android sitt operativsystem. Les mer om beste VPN til iPhone i denne artikkelen.

Nummer 2: ExpressVPN

På vår andre plass har vi plassert ExpressVPN. Dette er også en VPN leverandør som fungerer veldig bra for Android. Androidappen ser ekstremt bra ut og fungerer knirkefritt. Du kan se hvordan appen ser ut på Andoid på bildet over.

ExpressVPN skiller seg ut fra de andre VPN leverandørene ved å ha en veldig rask hastighet. Hastigheten er så rask at det går veldig enkelt å streame, også på Android. Vi testet den på både HTC og Huawei og det fungerte veldig bra. Slikt sett fungerer ExpressVPN veldig bra hvis du for eksempel vil se på NRK i utlandet. ExpressVPN er kjent for å fungere spesielt bra for Windows.

ExpressVPN har også en veldig sterkt kryptering hvilket innebærer at du kan være trygg fra hackere og overvåkning fra myndighetene. Tjenesten tilbyr en så å si 100% garanti om ingen loggføring hvilket naturligvis er veldig viktig. Samlet sett kan du dermed føle deg veldig trygg med ExpressVPN.

ExpressVPN hører også til en av de dyrere VPN tjenestene, og er også litt dyrere enn NordVPN. Du må ut med litt over 100 kroner for å få tilgang til leverandøren i en måned. Men binder du deg lenger blir det også vesentlig billigere.

ExpressVPN har også, i likhet med så å si alle andre VPN tilbydere, en 30 dagers pengene tilbake garanti. Dette betyr i alle fall at leverandøren har sterk tro på sin tjeneste.

Slik ser hovedmenyen til NordVPN ut på en Androidtelefon.

ExpressVPN skal ikke undervurderes for sin robuste og pålitelige tjeneste, og er av mange andre VPN eksperter kåret til den aller beste VPN tjenesten. Så tjenesten er dermed ikke noe særlig dårligere enn NordVPN, og ekspressVPN kunne også ha vært en fortjent vinner. Vi vektlegger imidlertid brukervennligheten til NordVPN på Android sine operativsystemer sterkt, og også antall servere.

Alle VPN leverandørene vi har på denne siden er ekstremt enkle å installere. Bor du for eksempel i utlandet og vil se på norsk tv vil dette gå raskt.

Det er bare å registrere seg hos leverandøren du har valgt, laste ned produktet, og deretter koble til det landet du ønsker å være koblet til.

Nesten alle de beste VPN leverandørene har egne apper for Android og iPhone

Fra vi gikk inn på NordVPN og ExpressVPN sine hjemmesider hadde vi i begge tilfellene ferdiginstallert og koblet oss til en norsk server innen 5 minutter. Det tar altså så kort tid å koble seg til en VPN i Norge dersom du for eksempel skal rekke nytt på nytt.

Hvorfor bruke VPN på Android?

Det er flere grunner til at du kan få nytte av et VPN program. For det første vil et VPN program gjøre deg tryggere enn du ofte ville vært dersom du ikke benyttet deg av et VPN program, og for det andre kan du bruke VPN til å omgå geoblokkeringer. Vi vil gå gjennom dette punktvis. Hovedpoenget med VPN er at du kan endre IP adresse

1. Trygghet og sikkerhet
Med et VPN program får du en annen IP adresse siden all trafikken din går via en ekstern server. Dette fører til at det ikke blir mulig å spore deg. Dette er en av grunnene til at VPN er mye brukt i land som Kina og Iran. I disse landene kan VPN bli brukt som en mulighet til å unngå overvåkning fra myndighetene.

Men også i andre land kan man få nytte av VPN på denne måten. På mange nettverk, særlig offentlige nettverk er det svært lett for hackere å bryte seg inn på datamaskinen din. Dersom du bruker en VPN tjeneste vil dette bli mye vanskeligere for hackere, også dersom du bruker VPN på Android sitt operativsystem

VPN har også blitt mye brukt av mennesker som ønsker å gjøre ting på nettet som ellers ikke er lov. Dette er ikke noe vi i bestevpnnorge oppfordrer til, men det kan nevnes at VPN er veldig gunstig for mennesker som for eksempel skal laste ned filer via torrent og som ønsker å holde seg anonyme.

2. Omgåelse av geoblokkeringer
Dette er noe vi i BesteVPNNorge får mange spørsmål om, og sannsynligvis er VPN mest brukt til dette. Mye innhold på nett er blokkert fordi du befinner deg i et spesielt land, eller så er det blokkert fordi du må befinne deg i et land for å få se innholdet.

I den første gruppen hører for eksempel Russland og Iran til. I disse landene har myndighetene blokkert mange nettsider, slik at man er nødt til å få en IP adresse utenfor landets grenser for å kunne benytte seg av tjenesten. Til dette er VPN veldig gunstig, og det fungerer også bra til Android.

I den andre gruppen hører de tilfellene der du må befinne deg i et spesielt land for å kunne se innhold. Et god eksempel er for eksempel NRK i Norge, SVT i Sverige eller BBC iPlayer i England. I disse tilfellene må du befinne deg i de spesifikke landene for å kunne se programmene på nett TV. Grunnen til dette er at programmene er preget av rettighetsbegrensninger som sier at de kun kan vise innholdet til innbyggere i eget land. Dette kan man da unngå ved å koble seg til en VPN og få IP adresse i det landet man ønsker å se innhold fra.

Hvorfor må jeg betale for VPN?

VPN leverandørene vi anbefaler på denne siden er alle leverandører du må betale for å se på. Det finnes imidlertid gratis VPN leverandører. Problemet er at disse tjenestene ofte er veldig dårlige. Særlig gjelder dette dersom du skal bruke VPN på Android. De fleste VPN tjenester er veldig dårlig på Android, og appene er ikke så velfungerende.

Det er flere hovedgrunner til at vi anbefaler de betalte VPN leverandørene. Den største grunnen er det at de betalte VPN leverandørene er såppass billige at du ikke sparer så mye på å velge enn gratisleverandør. Den andre grunnen er at alle de betalte leverandørene opererer med en 30 dagers pengene tilbake garani, slik at dersom du har kjøpt VPN til Android men angrer, kan du enkelt bare få tilbake pengene. Slikt sett løper du ingen risiko.

Sannsynligvis vil du bruke mye tid på å irritere deg over gratistjenestene, da det ofte er veldig trege hastigheter. Problemet er at gratistjenestene nødvendigvis har mye mindre ressurser enn de betalte tjenestene, slik at de ikke har råd til å kjøpe de samme serverne og alt annet som treng for å drive en skikkelig VPN tjeneste.

Antall servere og land er som oftest også veldig begrenset, og kundeservicen er også ofte inteteksisterende.

I vår tid som VPN anmeldere har vi imidlertid kommet ut for gratisleverandører som til tider har levert en dugelig tjeneste, så det er ikke umulig å finne en god gratis VPN til Android. Du må imidlertid sannsynligvis prøve noen før du finner en du er fornøyd med.

Hvordan velge den beste VPN tjenesten?

Det er så mange VPN tjenester der ute at det kan hende du vil finne bedre VPN tjenester til ditt bruk enn de vi har presentert her. De vi har presentert her er imidlertid relativt sikre valg. Dersom du ønsker å lete etter noen andre VPN leverandører er det viss faktorer du burde fokusere på, noen av disse gjelder særlig ved bruk av VPN til Android.

For det første er det naturligvis veldig viktig ved bruk av VPN på Android at VPN leverandøren har en god app til Android sitt operativsystem. Dersom dette ikke er tilfelle vil nødvendigvis ikke appen fungere noe særlig bra til Android.

For det andre er det viktig at appen er brukervennlig og praktisk å bruke. Ingenting er mer irriterende enn en dårlig utformet app. Dette gjelder både for iPhone og Android.

Videre er generelt hastighet og antall servere ekstremt viktig. Antall land vil også være en viktig faktor. Dersom du for eksempel skal koble til en norsk IP adresse med VPN fra utlandet, er det selvfølgelig ekstremt viktig at VPN tjenesten har norske servere, og også jo flere jo bedre. Skal du for eksempel se norsk TV i utlandet er hastigheten veldig viktig.

Sikkerheten er også veldig viktig. VPN tjenesten må kunne garantere en garanti om null loggføring. Dette betyr at tjenesten ikke loggfører trafikken din, slik at du er helt anonym. Dette er like vitig ved bruk avVPN til Android som på andre operativsystemer. Heldigvis tilbyr nesten alle de betalte VPN tjenestene dette tilbudet.

Videre er flere andre momenter også viktige. Kundeservice, pris, pengene tilbake garanti, kill switch, alt dette er viktig og er noe du burde ta høyde for i den endelige bedømmelsen.

Vi vil anbefale deg å gå for noe trygt fremfor et nyetablert selskap. På den måten vet du hva du får og tar ingen sjanser med sikkerheten din.