Anmeldelse av Surfshark

Vår vurdering: 8.5

Anmeldelse av Surfshark

Vår vurdering: 8.5

Erfaring med bruk av Surfshark

Om vurderingen

"SurfShark er en av de absolutt beste VPN-tjenestene vi har testet"

Oppsummering

SurfShark er en ny VPN tjeneste som har vokst i rekordfart. For øyeblikket leverer tjenesten over 500 servere i 50 land, inkludert mange i Norge. Hastigheten, sikkerheten og brukervennligheten er svært god i våre øyne, og vi kan virkelig anbefale denne tjenesten til nybegynnere. Prisen er også rekordbillig, helt ned til $2 i måneden dersom du binder deg for en lengre periode.SurfShark er en av de mange nyere tjenestene i VPN-bransjen som har tatt opp kampen mot ledende navn. Du har sikkert hørt akkurat dette om mange andre VPN-tjenester også, men SurfShark er virkelig en som har kommet for å bli. Der hvor veksten i det markedet har vært stor, har SurfShark ikke bare vært involvert, men de har vært med på å skape den.

VPN-brukere i dag ønsker full anonymitet og dette innebærer ingen loggføring. Tjenester innenfor EU og USAs jurisdiksjon pålegges å loggføre deler av aktiviteten din. Her skiller SurfShark seg positivt ut sammen med en håndfull andre VPN-tjenester, og de fortjener derfor en anmeldelse.

Innledning

SurfShark er en VPN-tjeneste som ble startet i 2018. Tjenesten ble opprettet i De britiske Jomfruøyer, og har fremdeles sitt hovedkontor der. I løpet av denne korte tiden har SurfShark jobbet seg opp til toppen av markedet, og det ser ut som de er i en posisjon til å bli en enda mer dominerende aktør i fremtiden.

Med en så spennende aktør som er på vei oppover, har vi valgt å gi en anmeldelse av tjenestene deres. I denne anmeldelsen vil vi se nærmere hvordan de er i forhold til anonymitet, sikkerhet, serverantall, hastighet, stabilitet, priser, brukervennlighet og kundeservice.

Vi vil også evaluere hvor bra SurfShark er til å levere amerikansk Netflix til internasjonale seere, i tillegg til TV til personer i utlandet. Sist, men ikke minst, vil vi se nærmere på noen av de mer avanserte funksjonene som SurfShark tilbyr. Med denne anmeldelsen i hånden vil du kunne gjøre en faktabasert vurdering på om dette er en god VPN-tjeneste for deg eller ikke.

Anonymitet og sikkerhet

SurfShark har mange sikkerhetsfunksjoner

Anonymitet er veldig viktig ved bruk av VPN, men det er likevel dessverre mange VPN-tjenester som helt eller delvis loggfører aktiviteten til brukerne. Siden SurfShark er grunnlagt på De britiske Jomfruøyene, har de ingen forpliktelser til å loggføre noe som helst av dataen fra brukerne sine.

Du kan derfor være sikker på at dataene dine ikke blir loggført og at SurfShark ikke selger noe informasjon om deg. Og hvis du ber SurfShark om å tilgang til informasjon om din aktivitet, så vil de faktisk ikke kunne gi deg det - ikke fordi de ikke vil, men fordi de ikke har dette!

Full anonymitet hjelper dessverre ikke med mindre sikkerheten er god, og det er her mange VPN-tjenester ikke lykkes. SurfShark gir derimot 256-bits kryptering slik at informasjonen din ikke bare er anonym men også sikker gjennom VPN-servere. Dette er faktisk den samme krypteringsgraden som den amerikanske hæren bruker.

Antall servere

Forskjellige servere du kan koble deg til.

Selv om SurfShark ikke er helt på toppen når det gjelder antall servere, er de likevel høyt oppe med sine 800 servere fordelt på 50 land. SurfShark sitt tilbud kan på mange måter sees på som kvalitet over kvantitet, siden de landene som mangler er land som du sannsynligvis ikke vil bry deg om.

Det store utvalget av tjenester over hele verden, selvsagt med unntak av Antarktis, gjør det mulig for deg å koble deg til nesten hvor du vil. Dette gir deg fleksibilitet når det gjelder å skjule din IP-adresse, og gir også muligheten til å unngå geo-blokkeringer i landene som du vil ha tilgang til innhold fra.

Hos SurfShark behøver du ikke å måtte sortere mellom gode eller dårlige servere - alle serverne som vises er i «god stand», og alle presterer veldig godt. Først og fremst handler dette om hvor raske og stabile servere er, og SurfShark informerer deg tydelig om dette.

Hastighet og stabilitet

Hastighet er uten tvil en prioritet for en VPN. Dette er fordi enhver VPN vil miste noe av sin hastighet hvis all trafikk dirigeres gjennom en ekstra server. SurfShark er et unntak når det gjelder hastighetstap, da dette er en VPN-tjeneste som bruker noen av de beste serverne i bransjen, som nevnt over.

I praksis betyr dette at du blant annet ikke trenger å bekymre deg når det gjelder strømming av HD-innhold eller å spille på spillkonsoll. Begge disse kan bruke mye mer data enn ved normal surfing, men med SurfShark betyr ikke dette noe, da hastigheten er så nær den opprinnelige at du ikke vil merke reduksjonen.

Stabiliteten holder seg også på et veldig bra nivå, siden SurfShark sine servere sjelden slutter å fungere. Hvis dette skjer, har SurfShark en kill switch-funksjon som lar deg koble fra nett-tilkoblingen din - og på denne måten vil ikke din opprinnelige IP-adresse avsløres selv når SurfShark-serverne er nede. Dette er imidlertid some som sjeldent skjer.

Priser og prøveperioder

fungerer på samme måte som andre kjente VPN-tjenester når det gjelder priser. Du får tre alternativer (de fleste tjenester har minst 2-4 alternativer) og med SurfShark er disse 1 måned, 1 år og 2 år. Jo lengre abonnement du bestiller, jo bedre prisvilkår får du.

For 1 måned er SurfShark nokså dyr, da den koster nesten 10 dollar per måned. Hvis du velger 1-års abonnement, koster tjenesten 5 dollar. Og sist men ikke minst, hvis du velger et toårig abonnement, får du SurfShark for under 2 dollar i måneden. Dette gjør SurfShark til en av de billigste tjenestene blant de seriøse aktørene.

Videre inkluderer også pakkene til SurfShark en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. På denne måten kan du få SurfShark gratis i 30 dager, siden du enkelt kan be om tilbakebetaling av abonnementet ditt.

Brukervennlighet og kundeservice

SurfShark sin brukermeny

SurfShark har et enkelt og brukervennlig nettsted, som sannsynligvis er det første du ser. Nettstedet byr også på en informativ blogg med mange gode hjelpeartikler og annet materiale som hjelper deg med å få en bedre oversikt over hvordan du kan få mest mulig ut av en VPN.

Selve programmet er også som nettstedet, og dette gjelder både PC-versjonen og appen for mobiltelefon, nettbrett og spillkonsoller. Med SurfShark er du sikret en plattform som er enkel å navigere gjennom og som leverer på sitt beste til enhver tid.

SurfShark tilbyr også god kundeservice som kan nås via e-post, telefon og live chat direkte via nettstedet. Nettstedet har også en side som gir en oversikt over ofte stilte spørsmål, med svar.

SurfShark for Netflix

Muligheten til å fjerne geo-blokkeringer for Netflix har nærmest blitt en like viktig prioritert for en VPN som å holde deg anonym på nettet. Siden Netflix har svartelistet IP-adresser fra mange VPN-tjenester, så konkurreres det nå om å komme forbi Netflix-blokkeringer.

SurfShark passerer Netflix-blokkeringer lett og dette sikrer at alle kan få tilgang til amerikansk Netflix. Dette øker utvalget betraktelig. Tilgang til Netflix i land som Tyskland og Storbritannia vil også være hyggelig for innbyggere i land med lite utvalg, som for eksempel Norge.

SurfShark koblet til en norsk server

Se på TV i utlandet med SurfShark

Når vi er i utlandet, så lengter vi hjem. Noen ganger ønsker vi å se på TV fra hjemlandet, og ofte er dette innholdet ikke tilgjengelig når man er utenlands på grunn av geo-blokkeringer.

En VPN som SurfShark sikrer tilgang som forbigår geo-blokkeringer. På denne måten kan du ha tilgang til hjemlandet i utlandet, enten du er på ferie eller du har flyttet for å starte et helt nytt liv.

Avanserte innstillinger

SurfShark har mange avanserte innstillinger, men de mest interessante er funksjonene som deres største konkurrenter ikke tilbyr. Blant disse er fjerning av annonser på nettsteder, såkalte Ad-blockers.

Whitelister er et program som lar visse apper slippe gjennom VPN-filteret. Og sist, men ikke minst, lar Multihop deg koble til flere land samtidig gjennom én tilkobling for økt anonymitet og sikkerhet.

Oppsummering

SurfShark ser ut til å være en av de beste VPN-tjenestene på markedet i dag, selv om den ikke kom før i 2018. SurfShark er basert på De britiske Jomfruøyer og kan virkelig love deg full anonymitet på grunn av lovverket der.

I tillegg kan du glede deg over amerikansk Netflix og TV-kanaler fra hjemlandet ditt takket være de mange gode serverne og den høye hastigheten. Sikkerhet, brukervennlighet, kundeservice og sist men ikke minst pris er også faktorer som SurfShark scorer høyt på.

Alt i alt er SurfShark et utmerket valg for deg som leter etter en VPN-tjeneste, og vi anbefaler den sterkt!

"SurfShark er en av de absolutt beste VPN-tjenestene vi har testet"

Rangering

8.5