Hvordan se Viaplay i utlandet

Ta i bruk en av de beste VPN tjeneste for å se Viaplay i utlandet.

Det kan være frustrerende å være i utlandet når man skal bruke Viaplay. Man betaler en sum i måneden for alt innholdet, og da forventer man at det skal fungere overalt. Dette er faktisk ikke Viaplay sin feil, da de kun har rettighetene til å vise innholdet i Norge. Det skal sies at noe er tilgjengelig dersom man befinner seg innenfor EU, men ikke alt. Hvis du befinner deg i utlandet og for eksempel vil se UEFA Champions League, Formel 1, en serie eller en film er du nødt til å bruke en VPN for å fjerne geoblokkeringen.

En VPN gjør at man kan bytte IP-adresse til et valgfritt land. Ikke bare kan man bruke en VPN for å åpne geoblokkeringer, men det gir også veldig god sikkerhet. Spesielt når man bruker offentlige nettverk eller hotspots i utlandet er man utsatt for angrep fra hackere. For å koble til en norsk server følger man et par enkle steg.

1. Finn en VPN og last ned
2. Velg en norsk server
3. Strøm det innholdet du ønsker!

Dette er de beste VPN-tjenestene i 2024

Beste VPN for Viaplay i utlandet

Når man skal strømme norsk TV i utlandet strømme norsk TV i utlandet er det viktig med en VPN som tilbyr mange, gode servere i Norge. Av alle VPN-leverandørene vi har testet ut er det to som skiller seg ut på denne fronten. Disse er ExpressVPN og NordVPN.

ExpressVPN

Det finnes en rekke forskjellige forskjellige leverandører av VPN. Dersom du allerede er litt kjent med noen av disse, har du definitivt hørt om ExpressVPN. Dette er den leverandøren som kommer på førsteplass i tilnærmet alle tester. Dette er en komplett tjeneste som tilbyr lynraske servere, god kundeservice og bunnsolid sikkerhet.

Dette er en perfekt VPN dersom du skal strømme Viaplay i utlandet, da de har mange servere i Norge. Med enhver VPN vil man oppleve noe mindre hastighet på internettet sitt. Med denne leverandøren er denne forskjellen så liten at man ikke merker forskjell. De tilbyr servere i 94 land, så man kan også bruke ExpressVPN til å strømme innhold fra land som USA, Japan og Storbritannia også.

Selv om en du kanskje laster ned en VPN for å strømme innhold fra andre land, er hovedoppgaven til en VPN sikkerhet. ExpressVPN bruker kryptering på nivå med det amerikanske forsvaret. I tillegg har de egne privat krypterte DNS for ekstra sikkerhet. De lagrer heller ingen informasjon fra brukerne sine, og har en kill-switch som beskytter IP-adressen din.

Selv om ExpressVPN leverer en såpass god tjeneste, er det ikke så dyrt. Dersom man kun skal ha en måned er prisen rundt 100 kroner, noe som halveres dersom man binder seg opp for 15 måneder. Man kan også prøve ut tjenesten i 30 dager uten risiko.

NordVPN

Like ExpressVPN kommer NordVPN. Dette er også en tjeneste som gir kvalitet i øverste klasse på alle punkter. Det ligger kanskje litt i navnet, men NordVPN har gjort en satsning i de nordiske landene. Dette vil si at de har masse servere i Norge, så man kan strømme som hjemme selv om man er i utlandet.

Reduksjon av hastighet er såpass liten at man ikke merker den. I tillegg har de servere i over 60 land, så du kan være sikker på å få tilgang til alt du måtte ønske. De har også veldig god brukervennlighet, og velger den raskeste serveren automatisk.

Du kan alltid være trygg når du surfer på nettet med NordVPN. Krypteringen er veldig god, og ikke bare har de en av de beste krypteringene. De bruker også en TOR over VPN, som fungerer som et ekstra lag med beskyttelse. De leverer også vanlige funksjoner som kill-switch og null loggføring.

Prismessig koster tjenesten 100 kroner for en måned som de fleste andre leverandører. Man får derimot rabatt dersom man går for et lengre medlemskap, der det lengste er 3 år, og koster kun ca 30 kroner i måneden. De har også en 30-dager pengene tilbake garanti.

Surfshark

En tredje leverandør som er verdt å nevne er Surfshark. Dette er en leverandør med litt mindre erfaring enn de to andre, men fortsatt en god tjeneste. Hastighetsmessig er det ikke noe problem å strømme i full HD i de største landene (inkludert Norge), men det er noe fall dersom man velger servere i mindre land. De har servere i 50 forskjellige land, og har uttalt at de skal øke dette tallet. SurfShark fungerer også godt til å se strømmetjenester som Hulu i Norge.

Sikkerhetsmessig er de ikke helt på linje med de ovennevnte leverandørene. Dette betyr ikke at de ikke har god sikkerhet, men det er ingen spesielle funksjoner. De har en standard kryptering, kill-switch og lagrer ingen informasjon. Men selv om de ikke når helt opp til ExpressVPN og NordVPN, har de en sikkerhet som er mer enn god nok for en normal bruker.

Der de virkelig skiller seg ut er på prisen. En måned koster hundre kroner, men dersom man melder seg opp i 2 år koster det kun 16 kroner i måneden! Med SurfShark kan man også bruke så mange enheter man vil om gangen. Som de andre har de også en 30-dager pengene tilbake garanti.

Kan man bruke en gratis VPN for å se Viaplay i utlandet?

Det finnes en rekke gratis VPN-tjenester, og det frister kanskje å velge en av disse fremfor en betalt tjeneste. Det er flere grunner til at dette ofte er en dårlig ide. For det første har disse få servere og hastigheten blir derfor veldig lav. Dette gjør at man ofte må bytte servere mens man strømmer innhold og at man opplever mye hakking. Ofte er de gratis tjeneste også kun gratis i en begrenset periode før man må betale. I tillegg til dette er det også dessverre slik at de gratis tjenestene ofte har dårlig sikkerhet. Ikke bare blir informasjonen din ofte loggført, men også solgt videre til tredjeparter. Dette er hvordan leverandørene overlever, selv om det går imot formålet med en VPN. Alle VPN tjenester er allerede veldig rimelige, så det er noen dyre kroner å spare på å velge en gratis leverandør.