Hvordan se norsk TV i utlandet superenkelt

Benytt deg av en VPN tjeneste for å se norsk TV i utlandet.

Lurer du på hvordan se norsk TV i utlandet? Da har du kommet til rette artikkel. Denne artikkelen har vi skrevet for å enklest mulig forklare deg hvordan du ser fjernsyn i Norge fra andre land.

Fortvilelsen av å se at NRK eller TV2 Sumo er blokkert fordi du ikke befinner deg i Norge kan være stor, enten du er på ferie eller fastboende i utlandet.

Det samme gjelder for tjenester som Viaplay eller Netflix med norsk undertekst. Det finnes heldigvis en ganske enkel løsning for å se norsk fjernsyn i andre land, og løsningen er å bruke en VPN tjeneste. Les mer spesifikt hvordan du kan se NRK i utlandet her.

Våre 5 anbefalte VPN tjenester

Dette er de VPN tjenestene vi anbefaler aller mest for å se norsk TV i utlandet. Disse er også de blant de absolutt mest populære i Norge, selv om det også finnes andre alternativer.

Hvorfor kan man ikke se norsk TV i utlandet?

Grunnen til at du i utgangspunktet ikke kan se norsk TV i utlandet er fordi TV kanalene har rettighetsbegrensninger. Dette innebærer at de kun har kjøpt rettighetene til programmene i Norge. Dermed ville det vært et kontraktsbrudd om de viste det til mennesker i andre land, selv om disse opprinnelig er fra Norge.

EU jobber med å gjøre programmer mer tilgjengelig rundt omkring i Europa, men foreløpig ser det ikke ut til å gå så fort. Heldigvis kan du komme rundt problemet ved å skaffe deg et VPN-program, som vi skal forklare deg om nå.

Hva er VPN?

VPN er forkortelse for Virtuelt Privat Nettverk. Vi kan bruke flere sider med tekniske detaljer på å forklare hva VPN er, men det kan egentlig forklares ganske kort. Det finnes en rekke VPN leverandører som leier servere rundt omkring i verden. Ved å bruke et av disse VPN programmene kan du koble deg til alle serverne leverandørene har tilgjengelige. Dermed skapes det en slags tunnel mellom din PC og den serveren du velger.

Når du er knyttet til en spesifikk server vil all din trafikk gå via den serveren, og tredjeparter på nett vil se deg som den serveren. Det vil si at du vil få samme IP adresse som den serveren. Dersom du dermed for eksempel befinner deg i USA og har koblet deg til en norsk server vil det se ut som du er i Norge. Du kan lese mer om vpn i denne artikkelen.

Hvordan se norsk fjernsyn i utlandet med VPN?

Du har kanskje allerede skjønt hvordan du ser norsk TV i utlandet. Det er altså bare å registrere seg hos en VPN leverandør, laste ned programmet og koble deg til en norsk server. Når du er koblet til en norsk server vil de norske nettsidene tro du er i Norge og dermed vil du kunne se på programmer som NRK, TV2 Sumo, Viaplay, også videre.

Hele prosessen går veldig fort. Programmene vi har testet i tar alle under 5 minutter med registrering og nedlasting før du kan begynne å se på norsk fjernsyn.

Mer om ExpressVPN

Vi er fornøyd med de fleste VPN leverandørene vi har testet for å se norsk TV i utlandet. Vår absolutte favoritt er imidlertid ExpressVPN. Dette er en av de mest anerkjente VPN leverandørene. Vi liker den av forskjellige grunner.

For det første har ExpressVPN over 2300 servere. Dette er klart mest av alle VPN leverandørene vi har vært ute for.

Med en VPN leverandør kan du enkelt streame programmer som NRK nyheter og kveldsnytt i utlandet.

I korthet betyr flere servere raskere hastighet. Dette gjør at leverandøren kan fordele brukerne sine på forskjellige servere, slik at belastningen blir mindre. ExpressVPN har en rekke servere i Norge du kan koble deg til hvilket gjør tjenesten optimal for å norsk TV i Spania og utlandet generelt.

Med så mange servere opplever du aldri at streamingen lagger eller hopper ut. Det kan være annerledes med VPN leverandører som har færre servere. ExpressVPN har servere i hele 94 andre land, hvilket gjør at du har mange alternativer hvis du av ulike grunner ønsker å koble deg til andre land.

ExpressVPN har også en politikk om null loggføring. Dette innebærer at tjenesten ikke registrerer hva du gjør på nettet. ExpressVPN er basert i Panama hvilket plasserer dem utenfor EU og USAs jurisdiksjon. Du er da altså totalt anonym når du benytter deg av ExpressVPN. Dette er imidlertid ikke noe spesielt ved ExpressVPN. Alle de andre VPN produktene vi anbefaler på denne siden praktiserer en total eller tilnærmet total politikk om null loggføring.

Brukervennligheten til ExpressVPN gir vi pluss for å være best i klassen. Mens alle de andre VPN leverandørene har lister over hvilke land du kan velge, har ExpressVPN et stilig verdenskart som du kan velge land ut fra. Dette gjør prosessen enklere og også litt mer stilig. ExpressVPN har også veldig god kundeservice.

Andre VPN leverandører

ExpressVPN er ikke den eneste VPN leverandøren man kan benytte seg av. Vi er også veldig fornøyde med blant annet NordVPN og PrivateVPN. NordVPN er en klassiker innen bransjen. Leverandøren har 4000 servere rundt omkring i verden, og også flere av dem i Norge. Dette gjør tjenesten god for å se norsk TV i utlandet. NordVPN er en veldig rask VPN som fungerer fint for streaming.

NordVPN har også en tilnærmet politikk om null loggføring og en veldig seriøs kundeservice. Totalt når NordVPN nesten helt til topps, men vi synes ExpressVPN er hakket bedre da den er noe mer robust og generelt raskere å koble til.

PrivateVPN er også en VPN vi er fornøyd med, selv om den er en miniputt å regne i forhold til de andre vi har nevnt hittil. PrivateVPN har noe færre servere og en del færre land, men du har muligheten til å koble deg til Norge og se norsk TV i utlandet. Hastigheten er også veldig rask sist vi brukte produktet.

PrivateVPN er basert i Sverige og har derfor kundeservice på svensk, hvilket betyr at du kan skrive til dem på norsk om du ønsker dette. PrivateVPN er ofte brukt av svensker som vil se svensk TV i utlandet. Du kan lese mer om beste VPN for Norge i denne artikkelen.

Her ser du hovedmenyen til NordVPN. Her er det bare å velge en server i Norge, så kan du se norsk TV fra utlandet.

Bruke gratis eller betalt VPN leverandører?

Alle VPN leverandørene vi anbefaler for å se norsk TV i utlandet er betalte VPN produkter. Dette er ikke fordi vi har lyst til å ruinere deg, men fordi vi oppriktig mener at det er den beste løsningen. Vi har selv sammenliknet betalte og gratisprodukter og det er flere markante forskjeller.

For det første er hastigheten på gratisproduktene ofte veldig treg. Grunnen til dette er at gratisproduktene har mye færre servere enn de betalte produktene. De tjener jo mye mindre penger og har mindre kapasitet. Dette fører til at hastigheten blir en del dårligere. Særlig blir dette problematisk når du skal streame norsk TV i utlandet. Streaming tar som kjent mye kapasitet og krever relativt gode servere. Det er ekstremt irriterende å oppleve at programmet lagger eller faller ut på grunn av et dårlig VPN program.

Videre har mange av gratisleverandørene fått rykte på seg for å gi videre informasjon om brukerne sine til tredjeparter, hvilket naturligvis nærmest er en skandale for et produkt som en VPN leverandør. Formålet er jo å beskytte brukerne sine. Dette har imidlertid ikke blitt helt bekreftet.

Videre er de betalte VPN leverandørene også ganske billige. De fleste koster rundt 70 kr i måneden, vesentlig mindre hvis du binder deg for en lengre periode. Slik vi ser det er ikke dette så mye for å se fjernsyn i andre land problemfritt. Nesten alle VPN leverandørene har også en 30 dager tilbake garanti, hvilket betyr at dersom du ikke er fornøyd kan du sende leverandøren en mail og få pengene tilbake.

Det du eventuelt er å både teste et gratisprodukt og et betalt produkt samtidig og selv vurdere forskjellen. Dersom du er fornøyd med gratisproduktet, kan du be om å få pengene tilbake fra den betalte leverandøren og fortsette med gratisproduktet. Du kan lese mer om kostnadsfrie VPN produkter her.

Hvor lang tid tar det før jeg får se norsk fjernsyn?

Det tar veldig kort tid fra du begynner til du kan laste ned norsk TV. Det er altså bare å registrere deg på den VPN leverandøren du har valgt, laste ned produktet, og deretter velge en norsk server. Dette er gjort på under 5 minutter.

Når du har valgt en norsk server er det altså bare å se på hvilken TV kanal du vil, enten dette er NRK, TV2 Sumo, norsk Netflix, Viaplay, HBO Nordic eller lignende.

Dette er for øyeblikket beskjeden vi får dersom vi prøver å se langrenn på NRK fra Sverige.

Andre fordeler ved å bruke VPN

Bortsett fra at du kan se norsk TV i utlandet kan du også få flere andre fordeler av et VPN program.

For det første er selve hovedformålet med et VPN program å beskytte din identitet og holde deg anonym. Når du er koblet til en VPN server vil du få en annen IP adresse og din aktivitet vil være helt anonym. Dette kombinert med en VPN leverandør som har en politikk om null loggføring betyr at du kan være trygg på at din aktivitet ikke kan spores. Mange bruker av denne grunn VPN leverandører for å laste ned musikk og videoer, selv om vi ikke appellerer til å bruke VPN til ulovlig bruk. Hovedårsaken til at de fleste benytter seg av en VPN leverandør er for å kunne holde seg anonym fra overvåkning på nett.

Videre vil du kunne «flytte» til andre land slik at du kan benytte deg av alle tjenestene som er tilgjengelige i det landet, da nettopp for eksempel se norsk TV i utlandet. Du kan blant annet velge en svensk server for å se svensk TV i utlandet, eller koble deg til en amerikansk server for å se amerikansk Netflix. Du kan lese mer om hvordan du ser amerikansk Netflix i denne artikkelen.

Kan jeg installere VPN på alle enheter?

Med de beste VPN programmene vi anbefaler på siden vår kan du installere programvare på alle enheter. Dette betyr at du kan laste ned for eksempel NordVPN på PCen din, iPhonen din, Androidsystemer eller Mac. Du kan altså se norsk TV i utlandet på alle enheter.

Hvilke faktorer er viktige i valget av VPN?

Dersom du selv ønsker å finne en VPN leverandør er det mange faktorer som du må se på. De vitigste er de følgende:

✓ Pris
✓ Sikkerhet og personvern
✓ Hastighet
✓ Servere og land
✓ Kundeservice
✓ Tilgjengelighet på flere enheter
✓ Flerbruksfunksjon
✓ Pengene tilbake garanti

Dette er i våre øyne de viktigste vurderingsmomentene.

Pris blir selvfølgelig et viktig moment. Men prisen er ofte lik på de forskjellige betalte VPN leverandørene så dette er egentlig ikke så stor faktor i vurderingen.

Når det kommer til sikkerhet og personvern er det viktig at VPN leverandøren kan tilby ingen loggføring og funksjoner som for eksempel en kill switch. Personvern er veldig viktig dersom du feks skal laste ned P2P (Peer to peer). Leverandøren må også kunne garantere at den kan beskytte deg mot eventuelle hackere og liknende.

Når det kommer til hastighet er det viktig at VPN leverandøren kan garantere en rask hastighet, hvis ikke vil det være utrolig irriterende å bruke en VPN leverandør. Du kan for eksempel se på antall servere.

Servere og land vil selvfølgelig også være viktig. De fleste VPN leverandører tilbyr et stort antall land og servere slik at du ikke burde gå for en VPN leverandør som ikke kan tilby et stort antall av dette.

Du burde også forvente at VPN leverandøren du velger har 24/7 kundeservice.Noe som blir stadig viktigere er at du kan bruke VPN leverandøren på alle enheter. Dette betyr at leverandøren må ha spesialiserte programmer for blant annet iPhone, Andoid, iPad, Mac og liknende. De fleste VPN levererandører tilbyr optimaliserte programmer for alle enheter slik at du ikke burde ta til takke med noe mindre.

Det er også viktig at du kan være tilkoblet flere enheter samtidig. De fleste VPN leverandører tilbyr denne ordningen, men du burde allikevel dobbeltsjekke for å forsikre deg om at dette er tilfelle. Vi har skrevet en egen anmeldelse om beste VPN for iPhone her.

Sist men ikke minst burde VPN leverandøren tilby en 30 dagers pengene tilbake garanti. Ikke fordi man er nødt til å få pengene tilbake, men fordi de fleste andre VPN leverandører tilbyr det.

Du burde også velge VPN ut fra hvilket formål du skal bruke VPN leverandøren til. Skal du for eksempel se norsk fjernsyn i utlandet er det viktig at leverandøren har mange servere i Norge.