Se norsk TV i Spania

Benytt deg av en VPN tjeneste for å se norsk TV i Spania.

Lurer du på hvordan du kan se norsk TV i spania? Her får du svaret. Vi vet alle hvor irriterende det er å skulle åpne NRK, TV2 Sumo, HBO Nordic eller liknende og få en beskjed om at tjenesten ikke fungerer. Det finnes heldigvis en måte å se norsk TV i andre land. Svaret er med et VPN program. Vi skal her forklare hvordan du går frem. Det er veldig enkelt.

Hvorfor kan du ikke se norsk TV i Spania?

Grunnen til at du ikke kan se norsk fjernsyn i er fordi alle programmer har rettighetsbegrensninger. Dette betyr at kanaler som NRK og TV2 kun har retten til å vise kanalene sine i Norge. De har rett og slett ikke lov til å vise programmene til mennesker utenfor Norge. Du kan heldigvis omgå dette ved hjelp av VPN, slik at du enkelt kan se skandinaviske kanaler på den iberiske halvøyen.

Her har vi satt opp en liste over de beste VPN tjenestene for å se på skandinavisk TV når du er i Spania, før vi forklarer mer generelt om VPN.

Hva er VPN?

Et VPN program er en sikker tunnel mellom to eller flere enheter. Man kan forklare veldig komplisert hva et VPN er, men du trenger egentlig ikke vite alle de tekniske detaljene for å se norsk TV i Spania. Vi skal her forklare det kort.

Det finnes flere VPN leverandører som leier forskjellige servere rundt omkring i verden. Når du laster ned et slikt program vil du få anledning til å koble deg til alle serverne som disse VPN leverandørene leier. Når du er koblet til en slik server vil all trafikken fra enheten din gå via serveren før den når ut til tredjeparter fra internett.

Dette betyr at alle andre på nettet vil tro at trafikken din kommer fra serveren du er knyttet til. Dette betyr at du vil være anonym og at du vil lure andre på nettet til å tro at du kommer fra samme sted som serveren din, fordi det er serverens IP adresse som vil bli vist.

Hvordan se norsk fjernsyn i Spania med VPN?

Du har altså kanskje allerede skjønt hvordan du kan koble til norske TV kanaler i Spania med VPN. Det du må gjøre er da å først finne en VPN leverandør. Dette vil vi hjelpe deg med under. Deretter må du registrere deg hos VPN leverandøren og laste ned VPN programmet.

Når du har lastet ned programmet må du bare velge en norsk server. Da vil alle andre nettsteder tro at du befinner deg i Norge, fordi du vil ha en norsk IP adresse.

NordVPN er en av de beste VPN tjenestene å bruke mens du er i Spania.

Da vil du kunne se nordiske TV kanaler i Spania som NRK, TV2 Sumo, Viaplay, HBO Nordic, også videre. Hele prosessen er altså ganske lett. I det videre vil vi forklare litt om hvordan du burde velge VPN, våre anbefalninger, og forskjellen på betalte VPN leverandører og gratisleverandører. Les mer generelt om hvordan du ser norsk TV i utlandet i denne artikkelen.

Hvordan skal jeg gå frem for å velge VPN?

Det er mange forskjellige faktorer som er viktige når du skal velge et VPN program. Hastighet og sikkerhet er de aller viktigste, og andre momenter som pris, kundevennlighet, kundeservice er også relevante.

Hastighet er nok kanskje den aller viktigste faktoren. Alle VPN programmer vil kunne føre til at hastigheten på internett blir noe dårligere, siden all trafikk går via en ekstern server. Med de beste VPN leverandørene vil imidlertid hastigheteortsatt vær meget rask. En viktig faktor for hastigheten er antall servere VPN leverandøren har. Jo mer servere, jo større hastighet vil du som den store hovedregel oppleve. Derfor vil for eksempel VPN programmer som NordVPN som har hele 3500 servere være å foretrekke. Hastighet blir særlig viktig dersom du skal streame nordiske TV kanaler som NRK, TV2, Viaplay og HBO Nordic i Spania.

Det er også svært viktig at du velger en VPN leverandør som har norske servere dersom du skal se norsk TV i Spania. Hvis ikke vil ikke dette fungere.

Sikkerhet vil også være en svært viktig faktor. Faren med et VPN program er at trafikken din kan bli overvåket. Derfor er det viktig å velge et VPN produkt som kan garantere en politikk om ingen loggføring. Dette betyr at VPN leverandøren ikke loggfører trafikken gjennom serveren. VPN leverandøren vil dermed ikke ha noen informasjon om deg som de kan selge til tredjeparter. Alle VPN leverandørene vi anbefaler på denne siden tilbyr en garanti om ingen loggføring.

Pris, kundevennlighet og kundeservice er også så viktig. Når det kommer til pris koster de fleste VPN leverandører rundt 70 kroner i måneden, men det blir vesentlig billigere dersom du binder deg for en lengre periode. Men det er kanskje verdt å betale litt mer for å se på skandinaviske TV kanaler i Gran Canaria, Madrid, Valencia og Barcelona uten lagging.

Beste VPN: NordVPN

Vi anbefaler NordVPN for norsk TV i Spania. Tjenesten har kort sagt mange servere i Norge, slik at streamingen går fort. I tillegg tilbyr tjenesten god trygghet og brukervennlighet. Prisen er helt på det jevne.

NordVPN er en gammel klassiker med over 3500 servere i over 60 land. Antall servere er det meste vi har sett på en VPN leverandør hittil. Dette får NordVPN naturligvis et stort pluss for. NordVPN har også over 60 servere i Norge hvilket medfører rask hastighet på norske server. Da blir det naturligvis lettere å streame norsk TV i Spania.

NordVPN tilbyr også en garanti om ingen loggføring. Dette betyr at tjenesten ikke loggfører hva du foretar deg. Dermed kan du være trygg på at du er fullstendig anonym når du benytter deg av VPN tjenesten.

Prisen på NordVPN er helt på det jevne. For rundt 70 kroner i måneden får du et månedsabonoment. Dersom du binder deg for en lengre periode blir prisen imidlertid vesentlig billigere.

NordVPN tilbyr også en ubetinget garanti om 30 dager pengen tilbake dersom du ikke er fornøyd. Dette gir deg jo naturligvis en ekstra sikkerhet.

NordVPN er en av de beste VPN tjenestene å bruke mens du er i Spania.

Kundevennligheten til NordVPN synes vi er meget god. NordVPN har et stilig kart som du kan velge server ut fra, og dette synes vi fungerer meget bra. De fleste andre VPN programmer har lange lister som fungerer, men ikke er like oversiktlig.

Alt i alt kan vi anbefale NordVPN for å se norsk fjernsyn i Portugal, Spania og liknende områder. Les en større test om beste VPN for iPhone her.

Andre VPN leverandører

Det finnes naturligvis også andre VPN leverandører du kan benytte deg av for å se norsk TV i Spania. Vi anbefaler flere på denne siden, selv om vi liker NordVPN aller best.

For det første kan du bruke ExpressVPN. Dette er en gammel VPN leverandør som passer til den meste bruk. Leverandøren har 1500 servere i over 80 land. Dermed har leverandøren tilgang til mange land. Leverandøren har også mange servere, riktignok ikke like mange som NordVPN.

ExpressVPN har også mange servere i Norge slik at du kan se fjernsyn i Norge fra andre land.

ExpressVPN tilbyr en tilnærmet total politikk om ingen loggføring slik at du kan være trygg på at leverandøren ikke gir videre informasjon om deg. Du kan altså være totalt anonym når du benytter deg av tjenesten. Prismessig synes vi ExpressVPN er litt dyrt. Prisnivået ligger litt over NordVPN, og er nok en av de aller dyreste i klassen. Du får imidlertid det du betaler for.

Vi er også veldig fornøyde med PrivateVPN for å se norsk TV i Spania. Leverandøren er en del mindre enn NordVPN og ExpressVPN men har likevel raskt blitt en populær VPN tjeneste. VPN leverandøren er basert i Sverige og du kan dermed kommunisere med kundeservice på norsk, hvilket er en fordel.

Leverandøren har noe mindre servere enn de aller største, men du kan allikevel fint se NRK i Spania sist vi sjekket. Prisnivået ligger også litt under ExpressVPN.

Hva med gratis VPN leverandører?

På denne nettsiden har vi bare med betalte VPN leverandører i testen vår. Det finnes også gratis VPN leverandører, men de fleste er ikke så bra. Problemet til gratis VPN leverandører er at de har veldig lite ressurser, og må klare seg med reklameinntekter og linkende inntekter. Da blir det ofte ikke mye rom for å tilby en god kundeopplevelse.

Når du er i Spania kan du se på NRK med VPN.

For det første er hastigheten ofte veldig dårlig på gratisproduktene. Dette er fordi de gratis VPN leverandørene ikke har nok servere, slik at det vil gå veldig tregt. Skal du for eksempel se norsk TV i Spania er det viktig at hastigheten er bra, slik at du kan se uten stopp eller hakking. Derfor vil vi anbefaler betalte VPN leverandører.

Videre er sikkerheten med gratisleverandører ofte tvilsom. Det har lenge gått rykter om at enkelte av gratisleverandørene har livnært seg ved å selge informasjon om brukerne sine til tredjeparter. Dette er naturligvis uakseptabelt for en VPN tjeneste. Alle de betalte VPN leverandørene på vår side tilbyr en tilnærmet total garanti om null loggføring.

Det finnes også andre forskjeller som kundeservice og brukervennlighet, men vi vil ikke skrive mer om dette. Valget er ditt og det er ingenting i veien for å prøve ut noen gratisprodukter.

Vi har skrevet en lengre anmeldelse om billige VPN leverandører som du kan lese her.

Kan jeg koble til VPN på alle enheter?

Med de beste VPN leverandørene kan du koble til VPN på alle enheter. Alle VPN leverandørene vi anbefaler på denne siden kan lastes ned til iPhone, Mac, PC, Android, Ipad. Dette betyr at du kan se skandinavisk TV i Spania og Portugal uten problemer.

Hvor lang tid tar det å koble til en VPN?

Det går altså veldig fort før du kan se norsk TV i Spania. Det du må gjøre er å bestemme deg for en VPN, registrere deg og eventuelt betale, laste ned programmet, og deretter koble til en norsk server. Så kan du se på fjernsyn i Norge fra Spania. Hele prosessen tar under 5 minutter hvis du er rask. Du kan også bruke VPN til å se amerikansk Netflix om du ønsker dette.

Særlig om skandinaviske TV kanaler i Gran Canaria

Det er så mange nordmenn som oppholder seg i Gran Canaria at vi ofte får spesielle spørsmål om det er noe særskilt for Gran Canaria og norske kanaler. Svaret på dette er nei. Det er akkurat den samme løsningen som skal til for å se på skandinavisk fjernsyn i Gran Canaria. Det er bare å skaffe seg en VPN leverandør og koble seg til en norsk server. Det er ingen hokus pokus her.

Akkurat det samme konseptet gjelder hvis du skal se på nordisk fjernsyn i Madrid, Barcelona, Valence og så videre. Du må bare skaffe deg en norsk IP adresse og så er alt gjort.

Hvordan se Viaplay i Spania?

Vi får også ofte spørsmål om hvordan du kan se Viaplay i Spania. Svaret er akkurat det samme som over; det er bare å skaffe seg en VPN leverandør, gå inn på Viaplay og se på Viaplay ubegrenset, så fremt du har et abonnoment.

Løsningen er altså den samme for alle skandinaviske TV kanaler som du ønsker å se i Spania. Det er bare å skaffe seg en VPN så kan du se alt du ønsker. Vil du se svensk TV, kan du bare koble deg til en svensk server, og det samme gjelder for Danmark.

Hvor lenge vil man trenge VPN?

Håpet er selvfølgelig at man om en liten stund ikke vil trenge VPN for å streame norske TV kanaler på den iberiske halvøyen og forøvrig utenfor Norge. Grunnen til at man trenger VPN er jo på grunn av rettighetsbegrensninger. EU prøver imidlertid stadig å minske bruken av VPN. 1. april 2018 kom det en EU forordning som gjorde det vesentlig lettere for norske borgere å se betalte TV tjenester i utlandet. Men dette gjelder fortsatt ikke for gratiskanaler som NRK, og det gjelder kun da innenfor EU.

Det er grunn til å tro at vi går i en retning for det stadig blir mindre bruk for VPN. Til syvende og sist trengs det noen internasjonale regler som gjør slik rettighetsbruk unødvendig. Men det vil nok fortsatt ta et par år.

Hvordan velge beste Nordiske VPN for Spania

Det er mange momenter du burde se på når du velger deg ut en VPN for å streame norsk fjernsyn. Det aller viktigste momentet er at VPN leverandøren har tilgang til norske servere. Dette er fordi du må få en IP adresse som tilhører Norge. Jo flere servere VPN leverandøren har i Norge jo bedre er dette, fordi du da vil ha et bedre utvalg. Dette er altså nummer 1 prioritet.

Det andre viktigste momentet når du skal streame er hastigheten. Dette er særlig viktig når du skal se på nett TV, all den tid du for enhver pris vil unngå lagging. Dermed må du velge en VPN leverandør som har en rask hastighet. Alle VPN leverandørene vi anbefaler på denne siden er veldig raske.

Etter dette er det flere viktige momenter som for eksempel sikkerhet, personvern, kundeservice, brukervennlighet, etc. Vi vil anbefale deg å velge en seriøs VPN tilbyder, og ikke en som lover noe som virker fullstendig useriøst.

Hvis du fortsatt ikke er helt klar over hva VPN er kan du lese mer om dette her.