Få norsk IP adresse i utlandet

Det er enkelt å få norsk IP adresse i utlandet med en VPN.

Vi får ofte spørsmål om hvordan man kan få norsk IP adresse i utlandet. Vi har derfor bestemt oss for å skrive en egen artikkel om hvordan du kan få til dette. Det er egentlig ganske enkelt. Du gjør dette ved å benytte deg av en VPN leverandør.

Vi vil først presentere hvilke VPN leverandører vi synes er best for å endre IP adresse. Deretter vil vi gå litt gjennom hva VPN er, hva du bør tenke på når du skaffer deg en VPN for å bytte om IPen din, og hvordan du kan bruke VPN til forskjellige formål. Vi håper du får nytte av denne artikkelen. Hvis du vil lese en lengre artikkel om hva et virtuelt privat nettverk er kan du lese om dette i denne artikkelen.

5 beste VPN tjenester for å endre IP adresse

Før vi går nærmere inn på hvordan du kan bruke VPN til å se på NRK i utlandet vil vi kort presentere de beste VPN tjenestene for NRK. Dette er også noen av de mest populære tjenestene i Norge. Husk at det også finnes andre alternativer.

Hvorfor kan jeg ikke se NRK i utlandet?

Grunnen til at du ikke kan se NRK i utlandet er fordi NRK kun har rettigheter til å vise programmene sine til borgere i Norge. Dersom NRK hadde vist mye av innholdet sitt til borgere utenfor Norge ville dette vært et brudd på kontrakten de har inngått med eksterne leverandører. Dermed er NRK nødt til å blokkere brukere utenfor Norge. Dette kan du imidlertid omgå ved å bruke en VPN leverandør. VPN er helt lovlig slik at du ikke trenger å bekymre deg om det.

Hva er et virtuelt privat nettverk?

Et VPN, eller virtuelt privat nettverk, er en sikker tunnel mellom en eller flere enheter. Man kan bruke lang tid på å forklare alle de tekniske detaljene med et VPN program, men vi skal forklare det kort.

Det finnes mange VPN leverandører som leier servere rundt omkring i verden. Ved å laste ned et slikt VPN program kan du koble deg til de forskjellige serverne som VPN programmet har tilgang til. Når du kobler deg til en slik server vil all trafikken din gå via den eksterne serveren, og for andre på internett vil det se ut som om trafikken din kommer fra den serveren.

Dette innebærer at du vil bli anonym, og at du vil bli identifisert med IP adressen til den serveren du har koblet deg til. Du lurer altså på en måte tredjeparter på nettet, og vil dermed kunne se NRK i utlandet.

Hvordan se norske TV programmer med VPN?

Du har kanskje allerede forstått konseptet. Det du må gjøre for å er å finne en VPN leverandør, laste ned produktet og deretter koble deg til en norsk server.

Når du har koblet deg til en norsk server og logger inn på nrk.no vil NRK tro at du er i Norge. Dermed vil du omgå geoblokkeringen, og vil kunne se NRK som normalt. Slik ser du altså NRK i andre land enn Norge. Les en forklaring om hvordan se norsk TV i utlandet mer generelt her.

Det superenkelt å se NRK utenfor Norge med en VPN tjeneste.

Hva skal jeg se etter når jeg velger VPN leverandør?

Det er flere faktorer du burde fokusere på når du skal velge en VPN leverandør. De viktigste er trygghet, hastighet og pris.

Du kan velge mellom gratisprogrammer og betalte VPN programmer. Vi anbefaler betalte VPN programmer på vår side, av flere grunner. Du kan lese mer om dette litt nedenfor på siden. Det koster uansett ikke mye, rundt 70 kr i måneden. Det blir imidlertid vesentlig billigere hvis du binder deg for en lengre periode. De beste VPN leverandørene har også alltid en 30 dagers pengene tilbake garanti. Les mer om de billigste VPN leverandørene her.

Hastighet er nok den aller viktigste faktoren. Alle VPN leverandører vil føre til at hastigheten blir noe lavere, men med de beste VPN leverandørene vil dette være utrolig lite. Grunnen til at hastigheten bli lavere er fordi all trafikken føres gjennom en ekstern server. VPN programmene vi anbefaler som de beste er utrolig rask hastighet slik at du ikke vil merke noe til dette. Her må du primært se på antall servere. Kort sagt blir hastigheten raskere jo flere servere VPN leverandøren har. Hastigheten vil særlig være viktig dersom du skal se NRK i utlandet, og nødvendigvis må unngå hakking.

Trygghet er også en viktig faktor. Du må se etter en VPN leverandør som tilbyr en politikk om null loggføring. Dette innebærer at leverandøren ikke sporer eller loggfører hva du gjør på serveren. På den måte vil du være fullstendig anonym og du risikerer ikke at leverandøren selger informasjon om deg til tredjeparter. Alle VPN leverandørene vi anbefaler på denne siden tilbyr tilnærmet eller nesten tilnærmet garanti om ingen loggføring.

Det er også enkelte andre faktorer som er viktige. Særlig dersom du skal se NRK i utlandet vil det være viktig at VPN leverandøren har servere i Norge. Hvis ikke vil du jo ikke kunne koble deg til en norsk server, og dermed ikke kunne se TV kanaler fra Norge i utlandet. Du burde også se etter en VPN leverandør som tilbyr mange servere i Norge, for da vil hastigheten være raskere.

Våre favoritter

Vi har sett på flere faktorer, primært de vi nevner ovenfor. Kort sagt har vi valgt VPN leverandører etter muligheten til å se NRK i utlandet med rask hastighet, uten loggføring, og til en billig penge.

Dette er momentene vi antar brukerne våre vil vektlegge mest. Brukervennlighet har også vært en faktor. Under kan du se anbefalingene. Dersom du bruker iPhone kan du lese en større vurdering av beste VPN for iPhone her.

Her ser vi Norsk langrenn på NRK fra Spania med en VPN tjeneste

Hvorfor NordVPN som nr. 1?

Vi har kåret NordVPN som beste VPN for norske TV kanaler. Det er flere grunner til dette. Kort sagt gir NordVPN deg muligheten til å se NRK i utlandet med god hastighet og sikkerhet til en relativt billig penge.

NordVPN er en relativt gammel VPN basert i Panama, utenfor rekkevidden av EUs krav om loggføring. Leverandøren har 3500 servere i 60 land. Antall servere er det desidert beste vi har sett i et VPN program så langt, og dette gir vi NordVPN et stort pluss for.

NordVPN har også over 50 servere i Norge, hvilket også er det desidert meste vi har vært ut for per dags dato. Dette er veldig bra for deg som skal se NRK i utlandet. Dette betyr at hastigheten i Norge vil være god, og at det ikke vil være noen problemer med streamingen når du skal strømme NRK fra Spania, Italia eller liknende.

NordVPN tilbyr også en politikk om ingen loggføring. Dette innebærer at du vil være fullstendig anonym når du benytter deg av VPN leverandøren, og at det ikke vil være noen mulighet for at informasjon om deg kommer i tredjemenns hender. Det finnes nettopp ingen informasjon om deg som tjenesten kan levere, siden ingenting loggføres i første omgang. Slikt blir det veldig trygt å endre IP adresse med NordVPN.

NordVPN er også en relativt rimelig VPN leverandør med tanke på pris. Tjenesten koster rundt 70 kr i måneden, men blir vesentlig billigere hvis du binder deg for en lengre periode. Leverandøren tilbyr også en 30 dager ubetinget pengene tilbake garanti, hvilket betyr at du kan få pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd.

Vi er veldig fornøyd med kunndevennligheten til programmet. Hovedmenyen er veldig estestik pen med et verdenskart du kan velge land ut fra. Her skiller NordVPN seg fra de andre leverandørene, som kun har ulike lister. Verdenskartet gjør det mer oversiktlig å bruke VPN programmet.

Alt i alt er vi veldig fornøyd med NordVPN for norske TV kanaler og vi anbefaler tjenesten som beste valg.

Andre alternativer?

De andre VPN leverandørene vi anbefaler er også relativt gode for å se NRK i utlandet.

ExpressVPN er kanskje vår neste favoritt. Leverandøren er en klassiker som har vært tilstede i mange år. Leverandøren tilbyr 1500 servere i over 70 land. Tjenesten tilbyr også mange servere i Norge, men ikke like mange som NordVPN. Allikevel synes vi den fungerer bra til å se NRK i utlandet.

ExpressVPN tilbyr også en tilnærmet total politikk om ingen loggføring. Dette innebærer at tjenesten er trygg å bruke. Kundevennligheten synes vi ikke er like bra som NordVPN, men vi liker den ganske godt. Prismessig liker ExpressVPN på det samme nivået som NordVPN. Tjenesten tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti.

PrivateVPN er også en god VPN. Tjenesten når ikke helt opp til ExpressVPN og NordVPN, men fungerer greit til å se norsk TV i utlandet. PrivateVPN er basert i Sverige, så du kan kommunisere med dem på norsk, hvilket naturligvis er en fordel. PrivateVPN er litt rimeligere enn ExpressVPN og NordVPN.

Bruke betalt eller gratis VPN leverandør?

Det finnes mange VPN leverandører rundt omkring i verden og det største skillet går nok mellom de betalte VPN leverandørene og gratisleverandørene. Vi anbefaler av forskjellige grunner de betalte VPN leverandørene. Vi skal forklare hvorfor nedenfor. Vær imidlertid oppmerksom på at gratisprogrammene kan være gode til visse formål.

Den viktigste grunnen til å velge en betalt VPN leverandør er at hastigheten er mye raskere. Gratisleverandørene har rett og slett ikke ressurser til å gi deg den beste hastigheten. Hastigheten blir ofte påvirket av antall servere, og gratisleverandørene har rett og slett ikke ressurser til å betale for leie av så mange servere. En gratisleverandør med kun 10 servere vil åpenbart ikke måle seg med NordVPN som har over 3500. Med dårlig hastighet blir det for eksempel vanskelig å se amerikansk Netflix.

Mange gratisleverandører har heller ikke servere i Norge hvilket gjør det vanskelig å se NRK i utlandet.

Videre vil gratisproduktene ofte være mindre trygge. Det er veldig viktige at VPN leverandøren du velger tilbyr en garanti om ingen loggføring. Da vil det ikke være mulig å spore trafikken din på nett eller selge informasjon om deg til tredjeparter. Dette vil du i større grad være garantert av de beste betalte VPN leverandørene.

De betalte VPN leverandørene vil også ha bedre kundevennlighet og kundeservice, fordi gratisproduktene vil ha mindre ressurser. Alt i alt kommer det egentlig ned til ressurser. De betalte VPN programmene har mye mer kapital til å investere i de beste tilbudene, mens gratisproduktene må klare seg med mye færre midler. Tilbudet vil da åpenbart bli endel dårligere.

Det finnes naturligvis enkelte gratisprodukter som kan fungere, og dersom du finner et du er fornøyd med er det bare å prøve dette. Men det spørs om du finner en gratis VPN som fungerer så bra med nordiske TV kanaler.

Her kan du lese en lengre test av forskjellige gratis VPN tjenester i forhold til betalte tjenester.

Kan jeg bruke VPN på alle enheter?

De beste VPN leverandørene vi anbefaler har programmer som er tilpasset alle enheter. Dette innebærer at du kan laste ned VPN programmet til både PC, Mac, iPhone, iPad, Android og andre liknende enheter.

De beste VPN leverandørene har også mulighet for å kobles sammen med forskjellige routere og liknende. Dette innebærer at du også kan bruke VPN til å se NRK i utlandet på iPhone eller andre mobiltelefoner eller nettbrett.

Her ser vi Norsk langrenn på NRK fra Spania med en VPN tjeneste

Er VPN lovlig?

Det er helt lovlig å bruke en VPN tjeneste. Det er ingen regler som straffer bruk av VPN på tidspunktet da denne siden er skrevet. Tross alt er det jo ingen grunn til at det skal være forbudt heller.

Dersom du er en norsk borger er det jo helt rettferdig at du skal kunne se NRK, selv om du befinner deg i utlandet. Så du trenger dermed ikke bekymre deg om denne problemstillingen. Hvor lenge man er nødt til å bruke VPN for å se på NRK er ikke sikkert, men EU prøver stadig å innføre mindre barrierer mellom landegrensene.

Tar det lang tid?

Det går veldig fort fra tiden du begynner til du kan se NRK i utlandet. Du må altså bare bestemme deg for en VPN leverandør, registrere deg hos produktet, laste det ned og deretter koble til en norsk server. Så er det bare å begynne å se på NRK med VPN. Du kan også bruke VPN til å se på andre skandinaviske TV programmer, som for eksempel TV2 Sumo og HBO Nordic.

Ofte stilte spørsmål

Hva er en IP-adresse?

En IP-adresse er en måte å identifisere deg på nett. Man kan blant annet finne ut hvilket land du er i. Er du i Norge vil du ha en norsk IP adresse, er du i Spania vil du ha en spansk IP adresse.

Hvordan få norsk IP-adresse?

Det er enkelt å få en norsk IP-adresse. Det eneste du må gjøre er å laste ned en VPN-tjeneste. Dette er en tjeneste som lar deg endre IP adresse. Deretter er det bare å koble deg til en server i Norge inne på programmet, og da vil du få en norsk IP adresse.

Hvorfor få norsk IP-adresse?

Det er mange grunner til å få en norsk IP-adresse. Blant annet vil mange nettsteder være blokkert utenfor Norge. Tjenester som NRK, TV2 Sumo og lignende vil normalt ikke være tilgjengelig dersom du ikke har en norsk IP-adresse.

Hvorfor endre IP-adresse?

Det er flere andre grunner til å endre IP-adresse. I tillegg til å få en norsk IP adresse vil du også kunne være anonym fra overvåkning og også beskytte deg ekstremt godt mot hackere og lignende.