NordVPN vs ExpressVPN

NordVPN vs ExpressVPN

NordVPN og ExpressVPN er de to VPN leverandørene som er størst på markedet. Dersom du ser på lister over de beste VPN tjenestene, vil som regel disse to være på toppen uavhengig av hva slags liste det er. I denne artikkelen skal vi gå gjennom flere aspekter ved de forskjellige tjenestene og sammenligne de.

Litt om ExpressVPN

Hjemmesiden til ExpressVPN

ExpressVPN ble lansert i 2009 og har siden den tid vokst til å bli en av de aller største og beste VPN tjenestene på markedet. Selskapet er basert i De Britiske Jomfruøyer, hovedsakelig for å unngå EU og USA sine jurisdiksjoner som hadde svekket tjenesten deres.

ExpressVPN har servere i 94 forskjellige land og over 3000 servere. Dette er en leverandør som er kjent for veldig god hastighet uavhengig av server. I tillegg er tjenesten kompatibel med nesten alle typer enheter og programvarer som iOS, MacOS, Windows, Linux, Android. Du kan også bruke tjenesten på enheter som smart TV-er, Apple TV, spillkonsoller og så videre. De tilbyr også en sikkerhet som få andre VPN leverandører kan, noe som også er en av hovedgrunnene til at dette har blitt en såpass populær tjeneste.

Prøv ExpressVPN nå

Litt om NordVPN

Hjemmesiden til NordVPN

NordVPN er en litt yngre tjeneste enn ExpressVPN, da tjenesten ble lansert i 2012. Dette er også et selskap som er opptatt av å unngå jurisdiksjonene til EU og USA, og er derfor basert i Panama. Siden oppstart har NordVPN vokst til å bli kanskje den mest kjente VPN leverandøren.

NordVPN har over 5400 servere i 59 land. Tjenesten kan brukes på nesten alle slags enheter du skulle ønske og koble til. Videre har de også en sikkerhet helt i øverste klasse og veldig god hastighet på serverne sine. En av hovedgrunnene til at NordVPN har blitt en såpass populær tjeneste er at du får veldig mye for pengene.

Prøv NordVPN nå

Serverne og hastigheten til NordVPN vs ExpressVPN

ExpressVPN har stort globalt nettverk og raske servere

Som nevnt har ExpressVPN over 3000 servere, mens NordVPN har over 5400 servere. Dette er veldig mange i forhold til de fleste andre, men antall servere er ikke imponerende dersom hastigheten er dårlig. Det er nemlig slik at når du logger deg på en server vil dette påvirke hastigheten på internettet ditt, da trafikken blir sendt gjennom en VPN-tunnel først. På den andre siden vil de beste tjenestene kun påvirke hastigheten din minimalt.

Kjør en hastighetstest hos ExpressVPN

NordVPN slår ExpressVPN når det kommer til antall servere med godt over 2000 flere servere, i tillegg til at disse serverne er fordelt på færre land. Det er allikevel slik at når det kommer til hastighet er det nesten ingen forskjell på de to tjenestene. Flere av landene til ExpressVPN er veldig små land som man sjeldent har noe behov for å koble seg til, og som kun har et par servere.

NordVPN har stort globalt nettverk

Selv om en forskjell på over 2000 servere høres mye ut, er forskjellen på leverandørene minimal når det kommer til servere og hastighet. Dette er fordi begge to leverer veldig høy hastighet uavhengig av hvilket land og server du kobler deg til. Det er på den andre siden et punkt når det kommer til hastighet der ExpressVPN er bedre enn NordVPN, nemlig tid på å koble seg til server. Med NordVPN kan det ta noe lenger tid å koble seg til en server. Selv om forskjellen ikke er alt for stor kan det være frustrerende for noen å måtte vente på dette.

Sikkerheten til NordVPN vs ExpressVPN

Sikkerhet er noe som er veldig viktig når du velger en VPN, og det viktig at du velger en du kan stole på. Som nevnt er begge leverandørene basert i land som gjør at de ikke trenger å følge EU og USA sin jurisdiksjon om loggføring. Dette gjør at begge leverandører ikke trenger å lagre noe av informasjonen til deres brukere, noe de heller ikke gjør. Dette betyr også at i det utenkelige scenarioet at en av leverandørene skulle bli hacket, er det uansett ikke noe informasjon å hente ut.

ExpressVPN har en kryptering som er umulig å hacke, altså en 256-bit AES kryptering. De har også egne krypterte DNS på alle serverne sine. Dette er noe de gjør kun for å gjøre sikkerheten og hastigheten enda bedre. I tillegg har de beskyttelse mot IP og DNS lekkasje, kill-switch.

Instillinger hos ExpressVPN

NordVPN sine sikkerhetsfunksjoner er ganske like ExpressVPN sine. De bruker den samme 256-bit AES krypteringen, har beskyttelse mot IP og DNS lekkasjer og en kill-switch. De har ikke egne krypterte DNS, men en dobbel VPN, og kalt TOR over VPN. Dette fungerer også som ekstra beskyttelse i tillegg til krypteringen.

Instillinger hos NordVPN

Det er faktisk slik at per i dag er en 256-bit AES kryptering umulig å hacke. Dette er fordi det ikke finnes datamaskiner som har kapasitet. Dersom noen skulle prøvd å hacke denne krypteringen hadde det tatt milliarder av år. Det er på den andre siden slik at man kan miste tilkoblingen til serveren man er tilkoblet. Da vil IP-adressen din bli midlertidig avslørt og du bruker ditt vanlige nettverk. Derfor har begge leverandører en kill-switch, som bryter internettforbindelsen hvis forbindelsen blir brutt. Det skal nevnes at dette nesten aldri skjer, men det er fortsatt en god, ekstra sikkerhetsfunksjon.

Begge tjenestene er altså tilnærmet helt like når det kommer til sikkerhet. De bruker krypteringer som er umulige å hacke, og har til og med ekstra sikkerhet over disse i tillegg til en rekke andre sikkerhetsfunksjoner. Du kan altså være helt trygg på nett med begge disse leverandørene.

Prisen på NordVPN vs ExpressVPN

Dette er et punkt der det er en forskjell på de to tjenestene. Prisen på en måned er nesten den samme med 11.95 USD for en måned med NordVPN, og 12.95 USD for en måned med ExpressVPN. De tilbyr begge på den andre siden lengre medlemskap der man får redusert pris.

Hos ExpressVPN kan du i tillegg til en måned velge enten medlemskap over 6 eller 12 måneder for 9.99 USD i måneden for 6 måneder eller 8.32 USD i måneden i 12 måneder.

Priser hos ExpressVPN

NordVPN tilbyr lengre planer enn ExpressVPN. Du kan få 1 års medlemskap for 6.99 USD i måneden og 2 års medlemskap for 4.99 USD i måneden. De har også enda et alternativ der du kan melde deg opp i 3 år og få tjenesten for kun 3.49 USD i måneden.

Priser hos NordVPN

Det er altså en liten forskjell når det kommer til pris, men NordVPN tilbyr lengre medlemskap. NordVPNs medlemskap på 3 år har altså en 70% rabatt. Det er på den andre siden slik at man gjerne vil teste tjenesten før man betaler for 3 år. Derfor tilbyr begge tjenester en 30 dager pengene tilbake garanti. Er du ute etter gratis VPN-tjenester kan du lese mer om det her

Brukervennligheten og kundeservicen til NordVPN vs ExpressVPN

Når det kommer til brukervennlighet er det minimalt som skiller de to tjenestene. Begge er enkle å bruke og navigere seg gjennom. Det eneste som skiller de to er at NordVPN har et kart over hele verden hvor du kan trykke på det landet du ønsker å koble deg til, mens ExpressVPN har en liste slik som de fleste VPN tjenester.

Videre får du med begge tjenestene en 24 timer i døgnet kundeservice. Dette er et stort pluss, da man slipper å sende en e-post og få svar innen for eksempel en uke. Du kan enkelt bruke live chatten og få svar veldig raskt på hva en du skulle lure på. Det betyr derimot ikke at du ikke kan sende e-post til kundeservice, men live chat vil gi deg raskere svar. De har i tillegg guider på sidene sine som tar deg gjennom forskjellige oppsett og lignende steg for steg. På nettsidene til begge leverandører er det også en side med vanlige spørsmål og svar på disse spørsmålene.

Det er altså nesten ingenting som skiller Express- og NordVPN på brukervennlighet og kundeservice. Uavhengig av hvilken leverandør du velger kan du være sikker på at du enkelt kan bruke programmet og at kundeservice gir deg rask og god hjelp.

Utvidelser og apper til NordVPN vs ExpressVPN

Da det er åpenbart at du er utsatt for angrep på nett når du bruker en datamaskin, er det slik at du også er utsatt når du bruker for eksempel mobil eller spillkonsoll. Du har informasjon som passord, bankkortinformasjon og personlige samtaler andre steder enn kun på PC-en eller macen din. På mobil har begge tjenestene apper som gjør at du enkelt kan sette opp VPN på iPhone eller Android. Begge har også apper for nettbrett og Android TV i tillegg til utvidelse til Chrome.

NordVPN henger noe bak når det kommer til direkte støtte av for eksempel PlayStation, Xbox, Chromecast, Kindle Fire og så videre. Du kan fortsatt bruke NordVPN på disse, men det er noe vanskeligere å sette opp da dette må gjøres via ruteren din. Det er også nevneverdig at det alltid er lurt å bruke VPN på alle enhetene dine, og begge leverandørene lar deg bruke flere enheter samtidig. Med NordVPN kan du bruke opp til 6 enheter samtidig, mens du kan bruke 5 med ExpressVPN.

Bruk i Norge med NordVPN vs ExpressVPN

Som regel når du skal bruke en VPN som nordmann er det mest ønskelig å bruke en norsk server. Her er det lite forskjell på de to leverandørene, og begge to har mange servere i Norge. Dette betyr at du kan bruke internett som du ellers ville gjort uten en VPN. Det er åpenbart ikke like mange norske servere som for eksempel amerikanske, men det er fortsatt mer enn nok for stabile og raske tilkoblinger.

Velg mellom ulike lokasjoner hos ExpressVPN

Dette er også et stort pluss dersom du er i utlandet. For det første vil du fortsatt ha tilgang til norske strømmetjenester som NRK, Viaplay og TV2 Sumo som du egentlig ikke har utenfor Norge. Videre er det også en del hjemmesider som er tilpasset norske brukere blant annet gjennom språk når du befinner deg i Norge, så dette er også et stort pluss. Hvis det er viktig for deg at appen har norsk språk vil du kun få dette hos ExpressVPN, og de har også snakket om muligheten til å skaffe norsk kundeservice i fremtiden.

Velg mellom ulike lokasjoner hos NordVPN

Torrenting og utenlandske strømmetjenester med NordVPN vs ExpressVPN

For mange er tilgang til tjenester som amerikansk Netflix eller amerikansk Amazon Prime Video den eneste grunnen til å skaffe seg en VPN. Disse bibliotekene er faktisk 3-5 ganger så store som de norske versjonene. Dette er på grunn av at tjenestene kun kjøper rettigheter for visse land, og da er det naturlig å utelate de mindre landene som Norge da det er ganske dyrt. Dette betyr ikke at det er ulovlig å bruke VPN for for eksempel amerikansk Netflix. Begge tjenester er utmerket til strømming da begge har en rekke forskjellige servere med veldig høy hastighet. Se gratis VPN-tjeneste for Netflix her.

Da torrenting er ulovlig hvis du laster ned innhold som er beskyttet av opphavsrett, anbefaler vi at du ikke gjør dette. Hvis du på andre siden skal laste ned innhold som ikke er beskyttet av opphavsrett med en VPN, er både NordVPN og ExpressVPN veldig gode alternativer. Hastigheten gjør at du kan laste ned like raskt som du ellers ville gjort. Dette er spesielt viktig dersom du skal laste opp torrents, da dette krever veldig god hastighet. I tillegg har du en ubegrenset mengde databruk med begge leverandører, så du trenger heller ikke bekymre deg for dette. Du burde alltid bruke VPN når du laster ned torrents da det kan være stor risiko tilknyttet dette.

Konklusjon

Hvis du er på utkikk etter en VPN av høy kvalitet som tikker alle bokser, er både ExpressVPN og NordVPN veldig gode alternativer. Det er ikke uten grunn at det som regel er disse som kommer øverst på tester av VPN tjenester. Når det kommer til forskjellen på de to leverandørene er det lite som skiller de. ExpressVPN har servere i 35 flere land, men NordVPN har mer enn 2000 flere servere. Hvis du er villig til å melde deg opp i tre år hos NordVPN vil denne tjenesten også være billigere hvis dette er noe du er opptatt av. Uavhengig om du velger ExpressVPN eller NordVPN vil du gjøre et godt valg da begge tjenester er av utmerket kvalitet.