Endre IP adresse til et annet land

Ved bruk av VPN kan du endre IP adresse til et annet land.

Ønsker du å endre IP adresse til et annet land? Vi har laget denne artikkelen nettopp for å gi deg svaret på dette, enten det gjelder PC, Mac, iPhone, iPad, Android eller liknende.

Det korte svaret heter VPN, eller rettere sagt Virtuelt Privat Nettverk. Ved et slikt program kan du koble deg til servere i andre land slik at du får tilgang til IP adresser i det landet du ønsker å koble deg til.

Vi vil med en gang fortelle deg hvilken VPN tjeneste vi synes er best for å få en annen IP adresse. Etter dette vil vi forklare litt mer om hva VPN er, og nøyaktig hvordan du kan bruke VPN til å bytte IP.

Beste VPN for å forandre IP adressen

Under har vi laget en liste der vi viser deg de 5 beste VPN tjenestene vi liker best for å bytte IP adresse på PCen din, mobilen din, nettbrettet ditt. Dette er et utvalg av alternative VPN leverandører. Det finnes også andre VPN tjenester, men dette er etter vår mening de beste for Norge.

Hva er VPN?

Vi kan bruke lang tid på å forklare hva et VPN program gjør, men det er ikke nødvendig med alle de tekniske detaljene. Det viktigste er at en VPN leverandør leier en rekke servere i forskjellige land som du kan koble deg til via programmet.

Det skapes en slags tunnel via din pc og serveren, slik at du vil kobles til den ruteren du velger. Hvis du velger for eksempel en server i USA vil du få en amerikansk IP adresse. Dermed vil du enkelt kunne endre IP adresse til et annet land.

Dersom du bruker de riktige VPN produktene vil dette være helt trygt – faktisk vil det være det optimale, fordi de beste VPN leverandørene gjør deg helt anonym på nett, slik at ingen kan spore din aktivitet. Du kan lese mer om hva VPN er i denne artikkelen.

Hvordan endre IP adresse til et annet land med VPN?

Dersom du vil forandre IP adresse til et annet land må du altså skaffe deg en VPN leverandør. Det finnes veldig mange VPN leverandører og vi anbefaler noen nedenfor. De beste VPN leverandørene går det veldig fort å komme i gang med. Det er bare å registrere seg på deg produktet du ønsker, laste ned produktet og deretter koble til det landet du ønsker. Dermed kan du endre IP adresse til et annet land i løpet av få minutter.

Hva kan du bruke VPN til?

Du kan bruke et VPN program til mange forskjellige ting. For det første blir det først og fremst brukt av mennesker som setter trygghet på internett høyt. Ved å koble deg til et bra VPN program vil du få en annen IP adresse og dermed vil du surfe anonym. De beste VPN programmene har en politikk om null loggføring, hvilket betyr at de ikke loggfører din bruk av VPN programmet. Dette innebærer at ingen vil kunne se hva du gjør på nett, siden du er koblet til en tilfeldig IP adresse.

Mange bruker også VPN til å endre IP adresse til et annet land. På grunn av georestriksjoner er mye nettinnhold enten blokkert i hele land eller kun tilgjengelig dersom du befinner deg i et enkelt land.

I den første kategorien finner vi for eksempel Kina, Russland og Iran. Disse landene har relativt streng nettsensur hvilket medfører at mange internettsider er blokkert for innbyggerne. Befolkningen i slike land kan derfor benytte seg av VPN leverandører for å koble seg til servere i andre land. Dermed vil de bytte IP adresse til et annet land og oppheve blokkeringene. Dette er ofte vanskelig siden disse landene har blokkert VPN leverandører og også gjort bruken av dette ulovlig.

I den andre kategorien finner vi det som kanskje er mest relevant for norske borgere. Ved å bruke en VPN leverandør til å endre IP adresse til et annet land vil du kunne få tilgang til innhold som kun er tilgjengelig i det landet. Dersom du benytter deg av en VPN leverandør til å koble deg til for eksempel en server i USA vil du kunne se amerikansk Netflix. Du kan lese mer om hvordan se amerikansk netflix i denne artikkelen.

Dersom du er en norsk borger som bor eller reiser i utlandet vil du også oppleve at du ikke vil kunne se norsk TV som NRK, TV2 Sumo også videre. Dette er fordi programmene har rettighetsbegrensninger som gjør at de ikke har lov til å vise innholdet i andre land enn Norge. Ved å koble deg til en norsk server vil du endre IP adressen din til en norsk IP adresse, og dermed vil de norske nettsidene tro du befinner deg i Norge. Du vil da kunne se programmer som for eksempel NRK uten begrensninger. Du kan lese mer i denne artikkelen dersom du ønsker å se norsk TV i utlandet.

1. Beste VPN: ExpressVPN

Vi anbefaler ExpressVPN som den beste VPN leverandøren på markedet. Det finnes en rekke gode VPN leverandører, og de fleste fungerer for å endre IP adresse til et annet land.

Både NordVPN, PrivateVPN, PureVPN og Hide my Ass fungerer også meget godt til dette. Imidlertid synes vi ExpressVPN skiller seg litt ekstra hva gjelder antall servere, kundevennlighet og hastighet.

Endrer du IP adresse blir du mer anonym

ExpressVPN har klart mest servere i testen, hele 2300. Dette er noe av det aller meste i markedet etter det vi er kjent med. Flere servere betyr enkelt sagt at hastigheten blir raskere, da det ikke blir konkurranse om en server.

Dermed kan du trygt endre IP adresse til et annet land og fortsatt ha en god hastighet med ExpressVPN. Med alle VPN leverandører vil du oppleve at hastigheten blir noe tregere, men med ExpressVPN opplever vi dette som minimalt. Med ExpressVPN kan du koble til 94 forskjellige land.

ExpressVPNer også en veldig trygg VPN. Leverandøren er basert i De Britiske Jomfruøyer utenfor EU og amerikansk restriksjon. Dette medfører at leverandøren kan tilby en politikk om null loggføring. Leverandøren vil dermed ikke loggføre noen av din aktivitet hvilket medfører at du vil være helt anonym på nettet.

Dette står i likhet med de andre VPN leverandørene vi anbefaler på denne siden. Alle leverandørene tilbyr en nesten total null loggføringspolitikk hvilket medfører at du kan være trygg når du bruker disse VPN leverandørene til å endre IP adresse til et annet land.

ExpressVPN har også veldig bra brukervennlighet. Du kan velge hvilket land du ønsker å skifte IP adresse til ut fra et kart, og dette gjør det veldig oversiktlig. De andre leverandørene har for det meste lister, som er litt mer rotete å lete rundt i. Leverandøren tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti, som betyr at du kan få pengene tilbake dersom du er misfornøyd.

Andre aktuelle leverandører

Vi anbefaler også en rekke andre VPN leverandører som vi synes er gode. Disse er alle leverandører som har en tilnærmet nullloggføringspolitikk og er til å stole på. NordVPN og PrivateVPN er våre to neste favoritter.

NordVPN er en klassiker som har vært tilstede i en årrekke. Leverandøren har en del færre servere enn ExpressVPN, men fortsatt mye mer enn de fleste andre tilgjengelige VPN leverandører. NordVPN er et godt og trygt valg for deg som ønsker å endre IP adresse til et annet land. Les mer om våre erfaringer med NordVPN her.

Vi gir leverandøren en god karakter, men den kommer ikke helt opp til ExpressVPN.

Grunnen til dette er at NordVPN i våre tester har vært noe raskere, og også at brukervennligheten til ExpressVPN også er mer bekvemmelig. NordVPN får et stort pluss for å ha mange land du kan endre IP adressen til.

Her ser vi Norsk langrenn på NRK fra Spania med en VPN tjeneste

PrivateVPN er også en leverandør vi liker godt. Selv om leverandøren har noen færre servere og tilgjengelige land enn de aller største synes vi kundeservicen er god, og den er også veldig enkel og kjapp og bruke. Leverandøren er basert i Sverige og tilbyr også kundeservice på svensk slik at du kan kommunisere med dem på norsk. Vil du lese mer om billige VPN leverandører kan du lese her.

Hvor lang tid tar det å endre IP adresse med VPN?

Det går veldig fort å endre IP adresse til et annet land ved bruk av VPN. Du må først bestemme deg for hvilken leverandør du har lyst til å bruke. Dette er nok det som tar desidert mest tid. Etter at du har bestemt deg er det bare å registrere deg hos VPN leverandøren, og eventuelt betale. Deretter er det bare å laste ned VPN produktet.

Dette går på ett minutt eller to. Når du har lastet ned produktet er det bare å koble til en server i det øandet du ønsker. Alle VPN leverandørene vi anbefaler er svært enkle å ta i bruk, og lett forståelige.

Gratis eller betalt VPN leverandør?

VPN leverandørene vi anbefaler på denne siden er alle leverandører du må betale for å kunne bruke. Det er imidlertid ikke så mye det er snakk om. Det koster rundt 70 kr for å binde deg for en måned med de fleste leverandørene, og vesentlig mindre dersom du binder deg for en lengre periode.

Det er flere fordeler ved å bruke et betalt VPN program i forhold til et gratisprogram dersom du vil endre IP adresse til et annet land.

Her ser du hovedmenyen til ExpressVPN

For det første er gratisprogrammene som oftest veldig trege. Dette medfører at hastigheten på internettet ditt vil være vesentlig tregere når du har endret IP adressen din til et annet land. Skal du for eksempel streame videoer blir dette ofte veldig vanskelig De betalte VPN programmene, slik som NordVPN, har tilgang på utrolig mange flere servere, hvilket medfører at hastigheten vil være mye raskere. Hastighet vil være særlig viktig dersom du for eksempel vil se NRK i utlandet.

Det har tidligere også vært en del oppstyr rundt tvilsomme loggføringsmetoder hos noen av gratisprogrammene. Blant annet har flere blitt beskyldt for å selge brukeres internettvaner til tredjeparter. Dette slipper du hos de betalte VPN leverandørene, da hvert fall de på vår liste er veldig profesjonelle og ikke loggfører din internetthistorikk.

De betalte VPN programmene har også nesten alle en 30 dagers pengene tilbake garanti, hvilket betyr at du kan få pengene tilbake om du ikke er fornøyd med produktet. For eksempel kan du både laste ned et gratis VPN program og et betalt VPN program. Hvis det fungerer helt fint til deg å endre IP adresse til et annet land og gjøre den aktiviteten du ønsker med gratisprogrammet, og du ikke heller har lyst på det betalte programmet, kan du be om pengene tilbake fra det betalte programmet.

Vi har testet flere kostnadsfrie VPN tjenester for norske brukere dersom du er interessert i å lese om dette.

Kan jeg installere VPN på alle enheter?

Med de beste VPN programmene vi anbefaler på siden vår kan du installere programvare på alle enheter. Dette betyr at du kan laste ned for eksempel NordVPN på PCen din, iPhonen din, Androidsystemer eller Mac. Du kan altså endre IP adresse til andre land på alle enheter.

Hvilke faktorer er viktige i valget av VPN?

Det er flere ting du burde tenkte på når du velger en VPN leverandør. Det første du må fokusere på er hva du ønsker å bruke VPN til. Dersom du ønsker å bruke en VPN til å se norsk TV i utlandet for eksempel, er det veldig viktig at VPN leverandøren har servere i Norge slik at du kan få en norsk IP adresse i utlandet. Hvis du ikke kan koble til en norsk IP adresse i utlandet vil du jo ikke kunne se på NRK.

Dersom du for eksempel skal se på amerikansk Netflix, er det på lik linje viktig at VPN leverandøren har mange servere i USA slik at du kan få en amerikansk IP adresse. Du er jo avhengig av dette for at Netflix skal tro du er i USA.

Dersom du vil bruke VPN til å holde deg anonym fra mennesker som skal overvåke deg på nett er det på den annen side ekstremt viktig at VPN leverandøren kan tilby en ingen loggføringspolitikk slik at trafikken din ikke blir loggført. Vi må presisere at ingen av våre tilbydere på denne siden loggfører trafikken din.

Under vil vi komme med de momentene vi synes er de viktigste når du skal bruke en VPN til å få en annen IP adresse enn den du vanligvis har.

Hva du betaler:
Prisen har naturligvis mye å si. Du burde ikke betale mer enn rundt 120 kroner for en måned. I så fall er VPN leverandøren veldig dyr.

Fart:
Hastighet er ekstremt viktig siden all trafikken din vil gå gjennom VPN serveren. Jo raskere fart VPN leverandøren kan tilby, jo mindre vil du merke at trafikken din går gjennom en VPN.

Trygghet:
Sikkerheten på en VPN leverandør er veldig viktig. Har VPN leverandøren tiltak som beskytter deg mot hackere og andre som kan stjele identiteten din?

Personvern:
Personvern er ekstremt viktig ved bruk av en VPN leverandør. Det er viktig at VPN leverandøren presiserer at den ikke benytter seg av loggføring, slik at trafikken din er helt anonym

Antall servere i forskjellige land:
Hvor mange servere VPN leverandøren kan tilby i ulike land er naturligvis ekstremt viktig både for hastighet og også for om du kan bruke VPN leverandøren til det formålet du ønsker å oppnå.

Anvendelig på alle enheter:
Som et minstekrav bør det kreves at VPN leverandøren er anvendelig på PC, Mac, iPhone, Android, og liknende enheter. Heldigvis har nesten alle VPN leverandører egne apper for forskjellige enheter.

Flere pålogget:
Det er også viktig at du kan være pålogget flere enheter samtidig, slik at du feks kan bruke VPN på iPhone og PC samtidig.

Kundeservice:
Nesten alle leverandører har 24/7 kundeservice og dette burde være et minimum.

Tilfredshetsgaranti
Se etter en VPN leverandør som kan garantere at du får pengene tilbake innen 30 dager dersom du ikke er fornøyd. De aller fleste VPN leverandører gjør nemlig det for øyeblikket.

Kan jeg skjule IP adressen min?

I tillegg til å endre IP adressen sin ønsker mange simpelthen å skjule IP adressen sin. Det kan være flere grunner til dette. For det første er det mange grunner til at man skulle ønske å surfe privat. Mange er redd for å bli overvåket, enten dette er via eksterne tredjeparter, informasjonskapsler, myndigheter eller lignende.

Er du på reise i utlandet er det ikke et usannsynlig scenario at du kan bli overvåket av landets myndigheter, særlig i land som Russland og Kina.

En annen grunn til å skjule IP adressen sin kan være for å være anonym dersom man for eksempel skal laste ned innhold via torrenting. Dette er ulovlig og kan straffes med bøter. Merk av vi ikke oppfordrer til dette.

Uansett hvorfor du ønsker å skjule IP adressen din, kan vi informere deg om at dette fint er mulig ved en VPN. Det er bare å koble seg til en annen server, så vil IP adressen din være skjult, og utad vil IP adressen til serveren synes i steden.

Merk at dersom det er ekstra viktig for deg å være 100 % anonym burde du også skru på såkalt Kill Switch. I noen få tilfeller kan VPN tilkoblingen nemlig falle fra, slik at din egentlige identitet kan risikere å bli synlig i denne korte perioden.

Med en Kill Switch vil VPN tilbyderen automatisk skru av internetttilkoblingen dersom en slik midlertidig brudd skulle forekomme, slik at identiteten din vil sikres. Merk at slike brudd skjer relativt sjelden med de beste VPN tilbyderne.