De billigste VPN Tjenestene i Norge

De rimeligste VPN leverandørene.

I denne artikkelen har vi kåret de mest rimelige VPN leverandørene i forhold til pris, hastighet, trygghet og brukervennlighet. Vi har også lagt vekt på om VPN leverandørene har en 30 dagers pengene tilbake garanti.

Vi vil først presentere den VPN tjenesten vi synes er best i forhold til at den også er billig. Deretter først vil vi skrive litt om hva du må betale for de fleste VPN leverandører, og om forskjellen mellom gratis og betalte VPN leverandører. De fleste VPN leverandører er relativt lavt priset slik at det ikke blir den største prisforskjellen mellom den. Dermed blir kvaliteten det aller viktigste.

Våre 5 anbefalte VPN tjenester i forhold til pris

Når man skal se på de beste VPN tjenestene i forhold til hvor mye de koster kan man ikke kun se på prisen. Det nytter ikke å finne en billig VPN tjeneste dersom den ikke fungerer. Vi har her satt opp en liste hvor vi presenterer de VPN tjenestene vi fungerer best i forhold til hva du betaler.

Hva betyr VPN?

VPN står for virtuelt privat nettverk. VPN er en sikker tunnel mellom en eller flere enheter. Ulike VPN leverandører leier forskjelliige servere rundt omkring i verden. Ved å registrere deg på en VPN leverandør og laste ned programmet kan du koble deg til de forskjellige serverne rundt omkring i verden. All trafikken fra enheten din vil dermed gå via den serveren. Du vil da bli anonym, fordi tredjeparter på nettet vil forbinde deg med serveren, og ikke din IP adresse.

Du kan bruke VPN til å sikre din anonymitet og sikkerhet til interenett. Øvrige ting du kan bruke VPN til er for å omgå geoblokkering, enten du er i et land der der foreligger streng sensur, eller dersom du vil koble deg til et land der innhold kun vises i det landet. For eksempel kan du bruke VPN for å se NRK i utlandet, eller for å se amerikansk Netflix.

Hvor mye koster et VPN program?

De fleste VPN leverandører koster mellom 60-100 i måneden. Det er dermed relativt lett å finne en billig VPN. Alle VPN leverandørene har spesialtilbud dersom du binder deg for en lengre periode, og det er her du virkelig kan spare penger.

Binder du deg for mellom et eller et halvt år koster det sjelden mer enn 40 kr per måned, ofte billigere. Alle VPN leverandørene vi har på vår liste tilbyr også en 30 dagers pengene tilbake garanti, hvilket innebærer at du kan få pengene tilbake innen 30 dager dersom du ikke er fornøyd med produktet. Dette gir kunden naturligvis en god sikkerhet.

Bruke gratis eller billig VPN program?

Den største forskjellen mellom VPN programmene er nok mellom de betalte og billige VPN programmene.

Vi anbefaler heller en billig VPN enn et gratis VPN program av flere grunner. Vi vil skrive de viktigste grunnene nedenfor.

Det er imidlertid ikke sagt at du aldri kan bruke et gratis VPN program, og det er bare å teste dette hvis du har lyst. Det er jo gratis så du har ikke så mye å tape, annet enn tid. Pass imidlertid å ikke få virus eller liknende.

Den største fordelen med et VPN program er at trafikken er mye raskere. Grunnen til dette er at gratisprogrammene rett og slett ikke har ressurser til å betale for de beste serverne. De betalte billige VPN programmene har på den annen side mer kapital og kan investere i flere servere. Flere servere betyr i korte trekk raskere hastighet. Gratisprogrammene kan ofte ha så dårlig hastighet at du risikere at det lagger mye, særlig dersom du skal bruke VPN til å streame eller til gaming.

I tillegg vil gratisprogrammene ofte ha mye dårligere sikkerhet enn et billig VPN program. Det er veldig viktig at du bruker et VPN program som tilbyr ingen loggføring. Da vil ikke VPN programmet loggføre noen av trafikken din, som medfører at du er totalt anonym når du bruker tjenesten. Da vil ikke VPN leverandørene ha noen mulighet til å selge informasjon om deg til tredjemenn, Gratisprogrammene vil ofte ha mye dårligere sikkerhet enn et billig VPN program. Alle de betalte VPN programmene vi anbefaler på vår side har en garanti om ingen loggføring.

Det finnes også andre fordeler med de betalte VPN programmene, men vi skal ikke gå inn på flere i denne omgang.

De beste billige VPN leverandørene

Under har vi laget en liste over de VPN programmene vi synes du får mest av i forhold til pris. Vi har lagt ved på pris, hastighet, sikkerhet, kundeservice og andre relevante faktorer. Du kan lese en større test av VPN leverandører for Norge her.

1. NordVPN

Vi anbefaler NordVPN som den beste billige VPN leverandøren. NordVPN koster omkring 70 kr for et månedsabonoment, men hvis du binder deg lenger blir prisen vesentlig billigere. NordVPN er ikke den aller billigste VPN leverandøren, og du kan nok få et VPN program som er rundt 20 kr billigere for et månedsabonnoment. Imidlertid får du veldig mye mer for prisen. Hastigheten, kundevennligheten og sikkerheten NordVPN tilbyr er etter vår mening av ypperste klasse, og da er det kanskje verdt å betale 20 kr mer i måneden.

NordVPN har mange fordeler. For det første har VPN leverandøren over 3500 servere i 60 forskjellige land. Dette betyr at du kan oppnå veldig rask hastighet over hele verden. Antall servere er flere enn vi har sett på noe annet VPN program, og NordVPN får et stort pluss for dette. NordVPN har også over 50 servere i Norge, hvilket gjør tjenesten optimal for bruk her i landet. Med Nord VPN kan du være sikker på at du har optimal hastighet på de norske serverne.

NordVPN tilbyr også en 30 dager pengene tilbake garanti. Dette innebærer at du kan få pengene tilbake når du vil. I realiteten er ikke NordVPN bare en billig VPN men kan da også bli en gratis VPN.

Sikkerheten til NordVPN er også en av de beste. NordVPN tilbyr en politikk om null loggføring hvilket innebærer at du kan være trygg på at du er helt anonym, og at NordVPN for eksempel ikke selger informasjon om deg til tredjemenn.

Vi liker også kundevennligheten til NordVPN veldig godt. NordVPN har et verdenskart du kan koble deg til ulike servere ut fra, og dette er både kult og brukervennlig. Slikt sett slikker NordVPN seg også ut fra andre billig VPN produkter, som kun har en liste over forskjellige land.

Alt i alt er NordVPN en billig VPN som er veldig bra. Vi anbefaler tjenesten til alle. Skal du se NRK i utlandet fungerer for eksempel NordVPN veldig bra.

Andre billige VPN produkter

Vi er også fornøyd med PrivateVPN. PrivateVPN er nok en av den aller mest billige VPN leverandøren i testen. PrivateVPN koster rundt 50 kr i måneden, men er vesentlig billigere dersom du binder deg for en lengre periode. PrivateVPN er en leverandør som er basert i Sverige. Dette gjør at du kan kommunisere med kundeservice på norsk, og dette er naturligvis en fordel.

Når det kommer til ytelse er PrivateVPN ganske god, og passer for de fleste formål. PrivateVPN kan ikke måle seg mot NordVPN og ExpressVPN, men så er private VPN en veldig billig VPN.

PrivateVPN har også server i Norge hvilket betyr at du kan bruke tjenesten i Norge. Dette er en typisk leverandør vi vil anbefale dersom du trenger tilgang til en annen IP adresse i en kort tid, siden den både er en god og billig VPN.

Men for bruk i lengre perioder ville jeg nok investert i en litt mer kraftig VPN. PrivateVPN fungerte også veldig bra på Huawei. Sikkerheten til PrivateVPN er også veldig god, og de loggførere ikke dataene dine. Alt i alt er PrivateVPN en god og bililg VPN.

ExpressVPN er også en veldig god VPN, men vi kan nok ikke kalle den en billig VPN. Tjenesten koster rundt 90 kr i måneden og er nok en av de aller dyreste i testen. Dette trekker nødvendigvis ExpressVPN ned i testen om en billigVPN.

Leverandøren er likevel verdt å nevne siden tjenesten er svært god, både med tanke på hastighet, trygghet, brukervennlighet og kundeservice.

Alt i alt kommer valget ned til hvor mye du er villig til å bruke på en VPN. Dersom du ønsker en billig VPN ville jeg nok investert i NordVPN eller PrivateVPN. Ønsker du en litt dyrere VPN kan ExpressVPN være et godt alternativ.

Hva burde jeg se etter når jeg skal finne en billig VPN?

Når du skal finne en billig VPN er det flere faktorer du burde se på. Den første vil åpenbart være prisen. Jo billigere VPN leverandøren er desto bedre vil det vel være.

Men du må også se på hastighet og trygghet. Du burde da være sikker på at VPN leverandøren har mange servere, særlig i det landet du ønsker å knytte deg til.

Hvis du skal koble deg til Norge fra utlandet, hjelper det lite å bruke en VPN leverandør som ikke har noen norske servere. Det samme gjelder dersom du vil se amerikansk Hulu i Norge og VPN-tjenesten ikke har amerikanske servere. Når det kommer til trygghet er det ekstra viktig at VPN leverandøren tilbyr en garanti om ingen loggføring. Dette innebærer at du ikke risikerer at VPN leverandøren selger informasjon om deg til tredjeparter på internett. Når det kommer til trygghet er det ekstra viktig at VPN leverandøren tilbyr en garanti om ingen loggføring. Dette innebærer at du ikke risikerer at VPN leverandøren selger informasjon om deg til tredjeparter på internett.

Det vil naturligvis være en god ide å se på forskjellige kundeomtaler rundt omkring på nett for å finne en god og billig VPN.

Hvor lang tid tar det å koble til en VPN?

Det går veldig fort å koble til en VPN server. Det du må gjøre er å bestemme deg for en VPN leverandør. Det er dette som kommer til å ta mest tid. Når du har bestemt deg for en VPN leverandør må du registrere deg og eventuelt betale. Deretter er det bare å laste ned programmet og så installere det på den enheten du ønsker.