De beste VPN tjenestene for NRK

Her går vi gjennom de beste VPN tjenestene for NRK

Når man skal strømme innhold på nett er NRK et flott alternativ. De har et bredt utvalg av filmer, serier og dokumentarer og tilbyr også direktesendt TV fra alle sine kanaler. Ikke bare har de et stort bibliotek med innhold, men alt de tilbyr er også gratis. Det er dessverre slik at hvis du befinner deg utenfor Norge vil du ikke ha mulighet til å se noe av innholdet, da det er geoblokkert.

Heldigvis finnes det en løsning for å kunne se NRK uansett hvor du befinner deg, nemlig en VPN. En VPN gir deg mulighet til å bytte IP-adresse til Norge, slik at NRK blir tilgjengelig selv om du er i utlandet. Dersom dette høres ukjent ut kan det høres ut som noe som er veldig teknisk, men det er veldig enkelt å bruke.

Det finnes en rekke forskjellige VPN-tjenester, der alle varierer i ytelse, sikkerhet og pris. I denne artikkelen skal vi gå gjennom de beste tjenestene for å strømme NRK i utlandet.

Få tilgang til NRK i utlandet

Enten du ønsker å få med deg siste episode av en serie, se et idrettsarrangement eller bare nyte god underholdning, kan det være frustrerende med en feilmelding fra NRK. Denne feilmeldingen kommer på bakgrunn av opphavsrett, og at det kun er lov til å vise dette innholdet i Norge.

Og åpne opp denne geoblokkeringen er faktisk en ganske enkel prosess. Først trenger man en VPN som man laster ned, deretter velger man en norsk server for å få tilgang til det man skulle ønske. Ikke bare kan en VPN brukes til å strømme geoblokkert innhold, men det gjør også at informasjonen din er trygg. Dersom man for eksempel kobler seg til et offentlig nettverk er man utsatt for angrep, noe en VPN blokkerer. Dette er spesielt nyttig i utlandet dersom man for eksempel bruker et nettverk på flyplassen eller et offentlig hotspot.

De beste VPN-leverandørene for NRK

ExpressVPN

Dersom du ønsker en komplett VPN-tjeneste er ExpressVPN det sikreste valget. Det er ikke uten grunn at ExpressVPN nesten alltid er på førsteplass på lister over VPN. Ikke bare har de lynrask hastighet og ytelse, men de har servere i 94 land. De har mange servere i Norge, så man kan være sikker på at man kan strømme innhold fra NRK i HD. I tillegg kan man selvfølgelig bruke denne tjenesten til å bruke for eksempel amerikansk Netflix.

Sikkerheten til ExpressVPN er også i øverste klasse. De er utenfor EU og USA sin jurisdiksjon, så de trenger ikke lagre informasjonen til brukerne sine. Null loggføring gjør at man kan føle seg trygg uansett hvor man befinner seg. Krypteringen som blir brukt er også på linje med det den amerikanske hæren bruker, pluss at de har en dobbel kryptering over denne.

Prismessig er ikke ExpressVPN den billigste på markedet, men man betaler for veldig god kvalitet. Dette betyr derimot ikke at det er noe dyrt. Dersom man abonnerer i en periode på 15 måneder koster det i underkant av 50 kroner i måneden. I tillegg til dette kan man også prøve ut tjenesten i 30 dager og få pengene tilbake dersom man ikke er fornøyd med tjenesten.

Les: Dersom du ønsker mer informasjon om ExpressVPN finner du det her

NordVPN

Når det kommer til servere i Norge er NordVPN en av de beste. De har hatt en satsning i hele norden, så det er ikke noe problem å strømme NRK i HD. I tillegg til gode servere i Norge har de også servere i over 60 land, så man kan i tillegg se innhold fra alle de største leverandørene.

NordVPN har også kryptering på linje med ExpressVPN. Andre sikkerhetstiltak er en TOR over VPN som fungerer som et ekstra lag med beskyttelse. De har også en kill-switch funksjon, ingen loggføring og beskyttelse mot DNS og IP lekkasjer.

Dersom man kun vil ha NordVPN i en måned er prisen rundt 100 kroner, men synker betraktelig dersom man velger en lengre periode. Du kan melde deg opp hos NordVPN i tre år og få tjenesten så billig som 30 kroner i måneden. Det er også en 30-dager pengene tilbake garanti.

Les: Full anmeldelse av NordVPN kan du finne her

Surfshark

Dette er en relativt ny VPN-leverandør, men har hatt en enorm vekst siden oppstart. Når det kommer til hastighet scorer SurfShark veldig høyt i de største landene. Det er også en veldig god tjeneste for å strømme innhold fra NRK. Per dags dato tilbyr de servere i 50 land, men de har sagt at de skal fortsette å vokse.

Hos alle VPN tjenester er sikkerhet den viktigste faktoren. SurfShark tilbyr klassiske funksjoner som null loggføring og kill-switch, og krypteringen er god. Sikkerheten til SurfShark når ikke helt opp til ExpressVPN og NordVPN, men for en normal person er sikkerheten mer enn god nok.

Dersom du er veldig prisfokusert er SurfShark et godt alternativ. Som de fleste koster en måned omkring 100 kroner, men hvis man går for to år blir det så billig som 16 kroner i måneden! Det er også nevneverdig at man kan bruke så mange enheter man vil om gangen, og det er som de to andre en 30-dager pengene tilbake garanti.

Les: Vi har gjort en mer utdypende anmeldelse av SurfShark som du kan lese her

Hva er viktig å tenke på når man velger en VPN

En VPN har flere bruksområder, og valg av leverandør burde være basert på hvorfor du ønsker en VPN. Dersom grunnen er at du vil strømme innhold fra forskjellige steder i verden er det lurt å velge en leverandør som har mange servere i mange land. Dersom det kun er for å åpne geoblokkeringene til norske sider er de tre overnevnte alle gode alternativer. Dersom man skal håndtere sensitiv informasjon er det bedre å velge en leverandør som har sikkerhet i øverste klasse. Vi anbefaler at man velger en troverdig, betalt leverandør, da det ofte kan være mye problemer med gratis VPN. Dette gjelder både hastighet og sikkerhet.

Les: Hvis du vil lese mer om gratis VPN tjenester har vi skrevet en artikkel du kan lese her