Beste gratis VPN-tjenester for Netflix

Beste gratis VPN-tjenester for Netflix

Av alle strømmetjenester der ute finnes det en tjeneste som overgår alle andre; Netflix. De tilbyr et bredere utvalg av serier, dokumentarer og filmer enn noen av deres konkurrenter. I tillegg har de flere serier som er egenproduserte, som du derfor kun kan se via deres strømmetjeneste.

Dersom du har et Netflix-abonnement er du allerede klar over det store biblioteket med innhold. Men det er faktisk slik at det er mer innhold i andre land. Hvis du for eksempel vil se Harry Potter er du nødt til å bruke Canadisk Netflix. Det er også en rekke kjente hollywood-blockbustere på den Amerikanske versjonen. Det er faktisk rundt 3-5 ganger mer innhold på den amerikanske versjonen i forhold til den norske.

Måten du får Netflix til å tro at du befinner deg i et annet land er via en VPN. En VPN lar deg bytte IP-adresse, i tillegg til at den beskytter deg på nett. Alle forskjellige VPN tjenester tilbyr servere i ulike land, men alle dekker som regel de største landene.

Det finnes en rekke forskjellige VPN-leverandører, men dette er de beste per dags dato:

Beste gratis VPN for Netflix

Da det både finnes betalte og gratis VPN-tjenester, kan det være lett å velge en gratis. Da noen tjenester faktisk er helt gratis, kommer disse ofte med begrensninger. Dette vil si at du kun kan bruke så og så mye data per dag eller måned. VPN er generelt veldig billig, så det er lite å spare på å velge en av de beste leverandørene. Derfor skal vi gå gjennom noen av de beste tjenestene som ikke nødvendigvis er gratis, men som tilbyr gratis prøveperioder på opptil en måned.

Det er mange hackere og lignende der ute som ønsker å spionere på internettrafikken din,

ExpressVPN

ExpressVPN er den tjenesten som topper de fleste lister over VPN-tjenester. Denne leverandøren lar deg prøve tjenesten i 30 dager helt uten risiko. Dette er en VPN som tilbyr servere i 94 forskjellige land med over 3000 servere til sammen. Ikke bare har de mange servere, men disse serverne har også veldig høy hastighet.

Det er slik at når du bruker en VPN vil dette påvirke hastigheten på internettet ditt, da all trafikken må krypteres i en VPN-tunnel før den når internett. Med de beste tjenestene vil denne forskjellen være såpass liten at du ikke merker noen ting, og dette er tilfellet med ExpressVPN. Du kan derfor bruke Netflix som normalt uten å oppleve hakking eller buffering mens du strømmer.

Det skal også nevnes at ExpressVPN tilbyr en sikkerhet som er på lik linje med hva det amerikanske forsvaret bruker. De har en 256-bit AES kryptering, kill-switch, politikk om null loggføring og egne krypterte DNS på hver eneste server for ekstra sikkerhet.

ExpressVPN er ikke en gratis tjeneste, men dersom du er en person som setter pris på kvalitet er denne leverandøren det beste valget. Det koster så lite som rundt 50 kroner i måneden dersom du går for deres lengste medlemskap. Hvis du av hvilken som helst grunn skulle vært misfornøyd med tjenesten kan du de 30 første dagene få alle pengene dine tilbake.

ExpressVPN er ikke en gratis tjeneste, men dersom du er en person som setter pris på kvalitet er denne leverandøren det beste valget. Det koster så lite som rundt 50 kroner i måneden dersom du går for deres lengste medlemskap. Hvis du av hvilken som helst grunn skulle vært misfornøyd med tjenesten kan du de 30 første dagene få alle pengene dine tilbake.

NordVPN

Dette er også en av de aller beste leverandørene på markedet, og er på mange måter lik ExpressVPN. De tilbyr servere i 59 land over hele verden og har over 5000 servere. Med NordVPN trenger du heller ikke ofre internettet ditt for å strømme Netflix fra et annet land. De har veldig gode servere uansett hvilken lokasjon du velger. De har også en verdenskart funksjon som gjør det enkelt å klikke på det landet du vil strømme fra.
Når det kommer til sikkerhet tilbyr de de samme funksjonene som ExpressVPN. Forskjellen er at de ikke har egne krypterte DNS på hver server. De bruker heller en dobbel VPN, eller TOR over VPN. Dette gir også en ekstra beskyttelse over den allerede bunnsolide krypteringen.

Da dette heller ikke er en gratis tjeneste, kan du fortsatt få NordVPN gratis i en måned. Tjenesten kommer med en 30-dager pengene tilbake garanti, som vil si at du har mer enn nok tid på å bestemme deg om du liker tjenesten eller ikke. Hvis du virkelig liker NordVPN kan du gå for medlemskapet som varer i 3 år og få tjenesten for så lite som rett over 30 kroner i måneden. Les en sammenligning av NordVPN og ExpressVPN her.

ProtonVPN

ProtonVPN er en betalt VPN, men de tilbyr også en gratisversjon. Den er åpenbart ikke den samme som den betalte tjenesten deres, men det er fortsatt et godt alternativ til Netflix. Begrensningene er blant annet at du kun kan bruke en enhet om gangen. Dersom du kun er interessert i å teste tjenesten er dette greit, men som regel vil man kunne bruke sin VPN på flere enheter på en gang. Videre har du også kun tilgang til servere i tre land som er USA, Nederland og Japan. Hastigheten på den gratis versjonen er ifølge ProtonVPN selv “medium”. Det som virkelig er positivt med denne gratis tjenesten er at du ikke har noen begrensninger når det kommer til data.

Hvis du er fornøyd med gratisversjonen kan du oppgradere til en av de betalte tjenestene deres. Prisene på disse varierer fra 30 til 200 kroner i måneden ut ifra hvor mye du trenger i forhold til sikkerhet, antall tilkoblinger samtidig og så videre. ProtonVPN er også et godt valg for å se andre strømmetjenester som Hulu i Norge.

Windscribe

Dette er en tjeneste som tilbyr en helt gratis versjon. De har også en betalt versjon, men det er nevneverdig at det kun er den gratis versjonen vi anbefaler. Da det er en gratis tjeneste kommer det med noen ulemper, men det er fortsatt et godt alternativ hvis du skal strømme Netflix. Med gratis versjonen til Windscribe får du tilgang til flere servere i 10 forskjellige land. Disse landene er USA, Canada, Storbritannia, Hong Kong, Frankrike, Tyskland, Nederland, Sveits, Romania og Norge.

Da dette ikke er den fulle versjonen av Windscribe kommer den med noen begrensninger. Du får kun brukt 2 GB i måneden, men du kan øke denne grensen til 10 GB i måneden dersom du legger igjen en e-post adresse. Du kan heller ikke være helt sikker på at du vil få tilgang til Netflix i alle de forskjellige landene. Netflix ønsker ikke at man skal bruke VPN for å strømme deres innhold, så få servere kan ofte bety begrenset tilgang da serverne blir blokkert. Da dette er sagt er den gratis versjonen til Windscribe fortsatt et godt alternativ hvis du leter etter en gratis VPN til Netflix.

Trust.Zone

Trust.Zone er heller ingen gratis tjeneste, men de tilbyr en gratis prøveperiode. I tre dager kan du teste ut den fulle tjenesten deres helt gratis. Du vil ha ha tilgang til 178 raske servere i 40 land. Med disse serverne kan du være sikker på å ha høy hastighet og god ytelse. Selv om prøveperioden ikke er den lengste, er det et godt alternativ som er helt gratis og uforpliktende.

Dersom du er fornøyd med Trust.Zone kan du få det for så lite som rundt 20 kroner i måneden hvis du velger et medlemskap over 2 år. Da de er basert i Seychellene kan de føre en politikk om null loggføring. I tillegg tilbyr de også en sikkerhet som er veldig god. De tilbyr servere i 40 land, som er noe mindre enn deres konkurrenter, men de dekker fortsatt de største landene. Selv om de har færre servere enn de ovennevnte leverandørene, har disse serverne veldig høy hastighet.

Bruk de gratis prøveperiodene til betalte VPN tjenester

Hvis du kvier deg for å betale for en VPN, tilbyr de fleste leverandører en 30 dager pengene tilbake garanti. Det er også flere leverandører som har helt gratis prøveperioder. Selv om du da er nødt til å bytte leverandør hver måned, vil dette være en sikker måte å strømme Netflix på. Ikke bare vet du at du får en tjeneste som fungerer og som leverer høy hastighet, men du får også god sikkerhet. Med mange helt gratis VPN tjenester er det som regel slik at tjenesten kun fungerer i et par timer før du må betale. Det er hvis du i det hele tatt finner en gratis tjeneste som fungerer på Netflix.

Hvorfor gratis VPN tjenester sjeldent fungerer med Netflix

For at Netflix skal tilby innhold til sine brukere, er de nødt til å kjøpe rettigheter fra opphavs eieren til innholdet de skal tilby. Dette kan være dyrt, og derfor er det begrenset innhold i de mindre landene, som for eksempel Norge. Derfor har de forskjellige opphavs eierne satt i gang et system som skal forhindre bruk av VPN. Med de gratis versjonene er det få servere, og når disse har for mye trafikk er det enkelt å plukke opp for Netflix. De gratis tjenestene har dessverre ikke mulighet til å konstant legge til nye servere, da dette koster en del ressurser. Det kan derfor være vanskelig å finne gratis VPN-tjenester som har fungerende servere.

Hvorfor velge en betalt VPN over en gratis?

Arbeidet med å videreutvikle og opprettholde alle funksjonene til en VPN er noe som koster mye penger. Dersom du velger en av de mest anerkjente leverandørene kan du alltid være sikker på at deres ressurser blir investert for å forbedre tjenesten. Det er et konstant arbeid med å skaffe nye servere slik at deres kunder alltid kan surfe der de vil uten at det er en VPN blokkering. Dette er ofte hvorfor de gratis tjenestene ikke har støtte for sider som Netflix. I tillegg er det også sjeldent høy hastighet med en gratis VPN, så du vil ende opp med å oppleve mye hakking og buffering. I tillegg er det som regel begrensninger på hvor mye data du kan bruke per dag eller per måned før du må betale for tjenesten.

Det er jo også slik at enhver bedrift er nødt til å tjene penger for å overleve. Da en gratis VPN ikke har noen medlemskontingent, er det dessverre ofte slik at de selger brukernes informasjon videre til tredjeparter. Dette er noe som går mot hovedpoenget med en VPN, da de beste leverandørene sørger for at din informasjon aldri blir lagret noe sted. Dette vil føre til at sensitiv informasjon kan bli delt og at du vil motta overflødig med reklame.

Er VPN ulovlig?

I nesten alle land er VPN helt lovlig. Unntakene er land som blant annet Russland, Irak og Venezuela har bannlyst all bruk av VPN. Dette er fordi disse landene følger strenge totalitære regimer, og en VPN gjør at privatpersoner kan skjule hva de gjør på internett. Flere av disse landene har også bannlyst sosiale medier, noe en VPN lar deg bruke selv om du for eksempel befinner deg i Kina. Dette gjelder ofte kun for statsborgere, så du trenger ikke være redd dersom du skal på ferie til et av disse landene. Det er allikevel noen regler rundt bruken av VPN. Du kan ikke bruke en VPN til å gjøre ting som generelt er ulovlig. Dette er for eksempel laste ned ulovlig innhold eller surfe på det mørke internettet. Når det kommer til bruk av Netflix er det som nevnt eierne av innholdet som ikke ønsker at VPN skal tas i bruk. Dette betyr på den andre siden ikke at VPN er ulovlig for Netflix. Du trenger heller ikke betale for et nytt medlemskap i for eksempel USA når du bytter IP-adresse.

Oppsummering

Hvis du vil få tilgang til forskjellige versjoner av Netflix er VPN det du trenger. Det finnes en rekke måter å få en VPN på gratis, men vi anbefaler at du heller benytter deg av prøveperiodene til de beste, betalte leverandørene. Dette er fordi det som regel er for mange negative faktorer hvis du benytter deg av de helt gratis tjenestene. Hvis du også er opptatt av sikkerhet på nett, er det gunstig å bruke en VPN uansett. Da kan du velge å betale for et medlemskap over flere år. Da vil medlemskapene som regel være veldig billige. Fordelene er også at du kan stole på at leverandørene leverer solide og raske servere som fungerer optimalt med Netflix. Du får også tilgang til flere land så du kan se på hva du ønsker, enten det er tyrkiske såpeoperaer eller amerikanske blockbustere.