Beste antivirus med VPN

Både VPN og antivirus har sine styrker, da er det en god løsning å skaffe seg begge deler.

Vi skriver for det meste om VPN på denne siden. Grunnen til dette er enkel, siden er jo dedikert til temaet VPN. Likevel finner vi også temaet antivirus interessant.

Grunnen til dette er at VPN og antivirus egentlig har mange tilkoblinger til hverandre. Begge har med personvern og trygghet på nett å gjøre, og begge vil hjelpe deg forbedre personvernet ditt vesentlig på nett.

Forskjellene er at VPN kanskje i bedre grad sikrer anonymiteten din på nett samt gjør deg bedre egnet til å omgå geobegrensninger ved å endre IP adresse. I motsatt fall vil antivirus kanskje være i enda bedre stand til å sikre deg mot skadelig programvare samt luke ut slik programvare fra enhetene dine.

Både VPN og antivirus har sine styrker, og da er jo selvfølgelig en veldig god løsning å skaffe seg begge deler. Da kan VPN-programmet sikre deg å være fri fra overvåkning og sporing, mens antivirusprogrammet kan sikre deg mot skadelig programvare. Begge to vil også være nyttig til flere formål enn nevnt.

Ulempen med å skaffe seg begge deler er naturligvis at det kan bli dyrt. Vi har tidligere skrevet om hvordan gratistjenestene ikke fungerer så bra, og dette gjelder også for antivirustjenestene.

Mange antivirustjenester har gratisversjoner, men disse er ofte begrensede og tilbyr langt færre tjenester enn de betalte versjonene. I tillegg synes det egentlig kun å være et reklamemateriell for å få deg til å kjøpe den betalte versjonen, med alskens påmindelser i hytt og pine.

Antivirus med VPN

Fordelen i dette tilfellet er at det nå finnes en rekke antivirustjenester som også tilbyr et innebygd VPN program. Slikt sett sparer du både lagringsplass på PCen din og også mye penger.

Vi skal i denne artikkelen skrive om de beste antivirusprogrammene som også inkluderer VPN. Grunnen til dette er at du kan ende opp med å kjøpe et antivirusprogram som både har et middelmådig antivirusprogram og også en middelmådig VPN tjeneste. Dette er selvfølgelig ikke ønskelig.

Fordel med integrert funksjon

Antivirusprogram og VPN-klienter er ofte noe man tenker på som 2 separate tjenester. Dette er imidlertid ikke alltid tilfellet. Enkelte antivirusprogram er nemlig utstyr med sin egen VPN-tjeneste, eller alternativt har man VPN-klienter som er skreddersydd for å passe med spesifikke antivirusprogram.
En integrert kombinasjon av antivirusprogram og VPN-tjeneste har mange fordeler. For det første kan man forholde seg til en leverandør, og et og samme brukergrensesnitt ved administrering av de to tjenestene. For det andre unngår man å havne i en situasjon hvor de to tjenestene er inkompatible eller påvirker hverandre negativt. For det tredje kan man oppnå økt fleksibilitet i form av flere tilpasningsmuligheter og større brukervennlighet.

Vi har saumfart nettet for å finne de beste kombinasjonene av antivirusprogram og VPN-tjeneste. Nedenunder følger våre toppvalg. Dersom du ønsker å lese mer generelle tester av kun antivirustjenester kan du gjøre dette på for eksempel besteantivirus.no, som er en ren sammenligningsside av antivirusprogrammer.

Norton og Comodo er våre to favoritter. Vi skal derfor skrive kort om de to forskjellige før vi sammenligner dem. Deretter skal vi gjøre det samme med Avast VPN og AVG VPN, før vi skal skrive kort om Avira VPN.

Norton Secure VPN

Norton vil være et kjent antivirusprogram for de aller fleste, men det er kanskje færre som er klar over at Norton også tilbyr VPN-tjenester. VPN-tjenesten til Norton heter Norton Secure VPN og fungerer utmerket sammen med Norton sitt antivirusprogram.

VPN-klienten har et stort servernettverk, og er skreddersydd for bruk sammen med antivirusprogrammet. Norton Secure VPN kan enten lastes ned separat, eller man kan laste ned pakken «Norton Security Deluxe plan» som inneholder både VPN-tjenesten og antivirusprogrammet. Vi har testet VPN-tjenesten til Norton både med og uten antivirusprogrammet, og i begge tilfeller ble vi svært imponert over hastigheten.

Comodo TrustConnect VPN

Comodo TrustConnect er en simplere VPN-tjeneste enn den Norton tilbyr. Man finner få brukerinnstillinger og VPN-klienten kjører gjennom få servere.

Det som imidlertid trekker denne VPN-klienten opp, er hastighet og dens kompatibilitet med Comodo antivirus. Dessuten er det enkelt å administrere både antivirusfunksjonene og VPN-funksjonene, dette gjelder også for en uerfaren pr-bruker.

Comodo TrustConnect fungerer som en proxy, og skaper en kryptert SSL-sesjon når man surfer trådløst på nettet. Man kan enten abonnere månedlig på Comodo TrustConnect, eller så følger det med hvis man går til innkjøp av Plus eller Pro versjonen av Comodo antivirus. På hjemmesidene til Comodo finner man utførlige bildebeskrivelser av hvordan denne tjenesten skal installeres på ens pc.

Sammenligning av Norton Secure VPN og Comodo TrustConnect VPN

Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN har servere på 34 forskjellige lokasjoner, og krypterer dataen din gjennom en såkalt tunell. Det fungerer på windows 10, 8 og 7 (litt avhengig av om man har installert nyeste service pakke), og dessuten på android (4.0 og nyere) og iOS (5.1 og nyere). Avast SecureLine VPN benytter AES 256 bit krypteringsnøkkel (kryptering på bank-nivå).

Selv om Avast SecureLine fungerer ypperlig sammen med antivirusprogrammet til Avast, må vi innrømme at vi syntes VPN-klienten er noe treg.

Det er imidlertid andre ting som trekker opp med denne VPN-tjenesten for utenom dens kompatibilitet med antivirusprogrammet. For det første er den svært brukervennlig, den benytter seg av kryptering på bank-nivå, og dessuten er kundeservicen svært god.

AVG Secure VPN

AVG antivirus er et antivirusprogram som har vært tilgjengelig over langt tid, og som for mange vil være kjent som et godt gratisalternativ når det kommer til antivirusprogram. AVG secure VPN kan imidlertid være mer ukjent for mange, men det betyr ikke at tjenesten er dårlig.

AVG secure VPN tilbyr en prøveversjon slik at du kan teste om denne VPN-tjenesten er noe for deg. I likhet med Avast benytter AVG secure VPN seg av AES 256 bit krypteringsnøkkel, og har servere på flere ulike steder.

AVG secure VPN tillater i tillegg P2P tilkoblinger gjennom servere i Tsjekkia, New York, Miami, London og flere. En ting som trekker litt ned for AVG er at man har begrenset fleksibilitet når det kommer til betalingsabonnementene. Her må man velge mellom 1, 2 og 3 år. Kompatibiliteten med antivirusprogrammet til AVG er imidlertid perfekt, og VPN-klienten tilbyr DNS lekkasje-beskyttelse.

Sammenligning av Avast Security Line VPN og Avast Secure VPN

Avira Phantom VPN

5. plassen går til Avira Phantom VPN. Denne VPN-klienten kan brukes samtidig på samtlige enheter en måtte ha. F.eks. windows pc, iPad, og iPhone. Designet/brukergrensesnittet til Avira er stilig, og VPN-klienten er enkel i bruk.

Avira Phantom VPN tilbyr "kill switch" som betyr at dersom oppkoblingen din mot en server uplanlagt blir brutt, kobles du automatisk offline. Dette er en klar fordel ved bruk av VPN-klient.

Avira Phantom VPN fungerer utmerket sammen med Avira sitt antivirusprogram "Internet Security Suite 2024". Ting som trekker ned for Avira er at vi syns hastighetene var litt dårlige, og ved bruk av gratisversjonen har man tilgang til begrenset kundeservice.

Verdt å merke seg med Avira Phantom VPN:

Trenger man både antivirus og VPN?

Vi får ofte spørsmål om man trenger både antivirus og VPN programmer. De beste tjenestene koster jo penger, og det er vanskelig å vite hvem du skal stole på. Antivirusprogrammene vil naturligvis hevde at du absolutt trenger et antivirusprogram, mens VPN tjenestene selvfølgelig vil hevde at det er helt essensielt å benytte seg av en VPN tjeneste.

I det store og det hele er det vanskelig å gi et konkret svar. Det du absolutt ikke må gjøre er selvfølgelig å høre på meninger fra noen som vil tjene på hva du velger, som for eksempel antivirus eller VPN selskapene selv. Disse har all grunn til å skape så mye frykt som mulig.

Antivirus

I forhold til antivirusprogrammer kan vi si dette: Antivirusprogrammer kan være et veldig nyttig program å ha på PCen. De beste antivirusprogrammene vil både hjelpe deg med å beskytte og reparere PCen din.

Imidlertid mener vi ikke antivirus er et must, det vil si særlig dersom du ikke benytter PCen til spesielle aktiviteter. Antivirus beskytter deg mot skadelig programvare, men dette kan du også gjøre ved å bruke sunn fornuft.

De fleste virusangrepene du får på PCen din kommer i tilfeller der du enten besøker sider som er suspekte eller laster ned programvare via torrenting eller tvilsomme sider.

Dette kan du jo egentlig fint unngå ved å bare bruke litt sunn fornuft, og holde deg unna sider og programvare som lukter muffens.

Det siste du må gjøre er å benytte gratis antivirusprogrammer. Disse er sjelden gode nok til å beskytte deg mot de mest skadelige programvarene, og vil også prøve å oppselge deg de betalte tjenestene. Slikt sett vil egentlig en gratis antivirustjeneste primært bidra til å la noen reklamere til deg kontinuerlig på PCen din.

Å laste ned antivirusprogrammer ulovlig på nettet er også absolutt ikke å anbefale. Grunnen til dette er at disse antivirusprogrammene ofte faktisk kan følge med virus. Slikt sett blir det en slags trojansk hest. I disse tilfellene er det absolutt best å unngå antivirusprogrammer først som sist.

VPN

I forhold til VPN mener vi saken er litt annerledes enn med antivirus. Det økte behovet for VPN i forhold til antivirus ser man også dersom man for eksempel besøker google trends. Søkene etter VPN relaterte emner er i sterk vekst, mens søkene etter antivirusrelaterte emner er synkende.

Grunnen til dette er nok at folk flest har skjønt at det sannsynligvis er større grunn til å bruke VPN enn antivirus. Mens man i forhold til antivirusprogrammer egentlig kan beskytte seg godt ved å bruke sunn fornuft, vil dette være vanskeligere i forhold til VPN programmer.

Du kan nemlig aldri beskytte deg fullstendig mot overvåkning, og det er mange kilder på nettet som du risikerer at sporer trafikken din på nett. Man kan naturligvis skru av informasjonskapsler og lignende, men det er ikke nødvendigvis sagt at dette er tilstrekkelig - særlig dersom du er på reise eller lignende.

Dersom du befinner deg i utlandet og for eksempel ønsker å se på norsk TV i utlandet eller lignende vil du jo også ikke ha så mye annet valg enn å benytte deg av en VPN tjeneste. Det samme gjelder dersom du skal se amerikansk Netflix i Norge.

Ulempen med VPN tjenester er at du som oftest også må betale, da gratis tjenestene simpelthen ikke er gode nok. Du kan lese en lengre sammenligning av gratis VPN tjenester her.

Skulle vi valgt mellom enten et antivirusprogram eller et VPN program ville vi dermed valgt VPN, men det er ikke sagt at antivirus ikke kan være hjelpsomt.

De beste VPN tjenestene

Dersom du har lyst til å skaffe deg en VPN tjeneste har vi testet diverse VPN tjenester på denne siden. Som sagt så anbefaler vi å betale litt for en VPN tjeneste, da gratistjenestene ofte er ganske dårlige. De betalte tjenestene har også ern 30 dagers tilbake garanti.

I forhold til hvilke VPN tjenester vi anbefaler kan særlig nevnes Expressvpn, CyberGhost og Nordvpn. Dette er alle VPN tjenester som er ekstremt robuste, tillitsverdige og raske, som heller ikke koster skjorta. Her kan du se en liste over de beste VPN tjenestene for norske brukere for øyeblikket.